ABJ Fotografie
Image default
Electronica en Computers

Bescherm jouw beveiligingscamera’s

Als u een CCTV-systeem van Security Thuis in uw huis installeert en van plan bent buiten beveiligingscamera’s te plaatsen, zijn er een aantal overwegingen waarmee u rekening moet houden. Uw beveiligingscamera’s moeten bestand zijn tegen alle mogelijke weersomstandigheden en zelfs tegen vandalisme.

Hoe uw beveiligingscamera’s weerbestendig te maken

Extreme temperaturen vormen een bedreiging voor alle elektronische apparatuur. Als u in een gebied woont waar de zomers bijzonder heet zijn of de winters bitter koud, controleer dan zeker de temperatuurwaarden van uw camera’s. Als de nominale temperatuur niet voldoende is om eventuele hittegolven of sneeuwstormen aan te kunnen, dan moet u uw camera uitrusten met een beschermende behuizing die een verwarming en een ventilator bevat.

Verwarmers zijn zo ingesteld dat ze automatisch aangaan als de temperatuur te laag wordt, op basis van de meting van de interne thermostaat. Hij zal ook automatisch uitschakelen wanneer de temperatuur boven een bepaalde drempel begint te stijgen. Dit gebeurt allemaal zonder enige tussenkomst, wat noodzakelijk is om rekening te houden met extreme temperatuurschommelingen. Op dezelfde manier gaat de ventilator aan als de temperatuur te hoog is en gaat hij weer uit als de temperatuur is gezakt.

Hoewel een camerabehuizing de initiële kosten van uw systeem verhoogt, is het een manier om uw investering op lange termijn te beschermen. Wanneer u op zoek bent naar een behuizing voor een ventilator en verwarming, moet u ervoor zorgen dat het voltage overeenkomt met dat van uw camera, zodat de behuizing goed werkt wanneer deze wordt ingeschakeld.

Naast de temperatuur moet uw camerabehuizing ook schade door stof of binnendringend water kunnen voorkomen. Dit wordt gemeten aan de hand van de IP-classificatie (Ingress Protection). Kleine vaste deeltjes kunnen uw apparatuur beschadigen als ze de elektronica bereiken en kortsluiting veroorzaken. Hetzelfde geldt voor water.

De IP-waarde bestaat uit twee cijfers die het beschermingsniveau tegen vaste deeltjes (het eerste cijfer) en water (het tweede cijfer) aangeven. Het bereik voor het eerste cijfer loopt van 0 tot 6. Een 0-waarde betekent dat er geen bescherming is, terwijl een 6-waarde aangeeft dat het binnendringen van stof niet mogelijk is. Het bereik van het tweede cijfer loopt van 0 tot 8, waarbij niveau 0 geen bescherming betekent en niveau 8 bescherming bij onderdompeling onder water tot een bepaalde diepte.

Tenzij u van plan bent uw camera’s onder water te dompelen, hoeft de bescherming tegen binnendringen van water niet op niveau 8 te staan. Een goede beoordeling voor bescherming tegen binnendringend water is niveau 4, dat de camera zal beschermen tegen regen die vanuit een hoek nadert.

Gelukkig hebben veel camerabehuizingen al een IP-classificatie van 66 of hoger. Dit is meer dan genoeg om uw apparatuur te beschermen tegen elke redelijke mate van binnendringen. Zelfs als u ervan overtuigd bent dat uw camera’s niet aan regen zullen worden blootgesteld, moet u toch de bescherming tegen binnendringend water op minimaal niveau 1 hebben in verband met dauwvorming op de camera.

Hoe beschermt u uw beveiligingscamera’s tegen vandalisme

Naast natuurlijke oorzaken kan uw beveiligingsapparatuur helaas ook door mensen worden beschadigd. Vandalisme is een veel voorkomende bedreiging voor beveiligingsapparatuur omdat criminelen uiteraard niet graag gezien worden en zullen proberen camera’s te vernielen die hen op heterdaad kunnen betrappen bij een misdrijf. Een gemakkelijke oplossing is om de camera’s hoog genoeg te plaatsen zodat ze moeilijk te bereiken zijn. U krijgt echter een minder gewenst gezichtsveld als u uw camera’s te hoog plaatst.

Veel buitencamera’s hebben de optie van een vandaalbestendige behuizing, vooral koepelvormige camera’s. Deze kunnen de camera daadwerkelijk beschermen tegen een aanzienlijke hoeveelheid stomp geweld. Ze zijn gebouwd met stevige metalen bases en een sterke plastic behuizing. Het laatste wat u wilt is dat iemand naar de camera toekomt en hem met één zwaai vernielt.

https://www.securitythuis.nl/