Abjfotografie

Bruidsfotograaf Zwolle

Voor de mooiste dag van je leven huur je een professionele fotograaf

 

Mooie trouwfoto’s, het internet staat er vol van. Veelal ge-ensceneerde weddingshoots uit Amerika, waar een bruiloft enkele dagen duurt en er veel tijd is voor de fotografie. Ook in Nederland sieren veel foto’s gemaakt tijdens wedding workshops de sites van veel fotografen. Sfeervolle foto’s maken op de dag zelf is natuurlijk veel moeilijker en juist daar gaat het om, want het moet allemaal op die dag gebeuren. Wees daarom zorgvuldig in het keizen van de fotograaf voor je dag en neem de tijd.

 

Trouwfotografie is topsport!

 

Het is bijzonder te zien dat veel beginnende fotografen zich op de trouwbranche storten. De tijd dat een bruidsfotograaf in Zwolle zo’n 30 bruidsreportages per jaar doen ligt immers ver achter ons. Afgezien van de zakelijke kant van de trouwfotografie is het ook nog eens zo dat het maken van een kwalitatief goede bruidsreportage verre van eenvoudig is. Bruidsfotografie is echt topsport. De fotograaf werkt onder tijdsdruk, moet anticiperen, mag niet storen en heeft met veel wisselende lichtomstandigheden te maken bij bewegend beeld. Tegelijkertijd mag de fotgraaf niet op routine werken en steeds dezelfde foto’s maken met alleen dat verschil dat het een ander bruidspaar is, tenmiste, dat vindt de fotograaf van STUDIOVHF.

 

Ook van groot belang is dat de fotograaf goed voorbereid is op de dag. Voldoende geheugenkaarten, volle accus’s en niet te vergeten: reserve flitsers, en camera’s! In de inmiddels ruim twintig jarige carriere van de fotograaf is het twee keer voorgekomen dat een camera dienst weigerde, waarvan 1 keer vlak voor een trouwceremonie. Dan is het toch wel erg prettig snel van camerabody te kunnen wisselen. Zie de blogpost verwerkt in bovenstaande link onder het woord trouwfotografie.

 

Fotograaf Zwolle

 

In de regio Zwolle verzorgt fotograaf Vincent Hartman van STUDIOVHF al jaren exclusieve bruidsreportages. De studio was in de begin jaren negentig voornamelijk gericht op fotografie voor particuliere opdrachtgevers. Studio portretten, bruidsreportages en zwangerschapsshoots. De zwart-wit foto’s werden afgewerkt in eigen donklere kamer en ook het inlijsten en inplakken van de foto’s gebeurde in eigen beheer. Afgezien van de verandering naar digitale fotografie heeft de studio een belangrijke koerswijziging ondergaan en ligt de nadruk van de bedrijfsactiviteiten nu voornamelijk bij fotografie voor zakelijke opdrachtgevers. De fotograaf is bijzonder veelzijdig en de combinatie zakelijke en particuliere fotografie zorgt voor continuiteit van de onderneming. Het aantal bruidsreportages stabiliseert zich nu tot zo’n 10 op jaarbasis en Vincent doet ze met veel plezier.

Iedere bruidsreportage is totaal anders. Voorafgaand aan de huwelijksdag hebben de fotograaf en het bruidspaar elkaar al meermalen gesproken. Hierdoor is de sfeer op de dag relaxed en heeft de fotograaf voldoende informatie om de sfeer van de fotografie op de smaak van het bruidspaar te laten aansluiten. Ook de lokaties, het album en zelfs het covermateriaal wordt daarop aangepast. De Zwolse fotograaf haalt zijn trouwalbums wel van verre: helemaal van Vakcolor uit het zuid-Limburgse Buchten. Dit vaklab staat al jaren bekend als de kwalitatief beste aanbieder van Nederland en heeft een constante kwaliteit.

http://www.vincenthartmanfotografie.nl/bruidsreportage/