ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Fotograaf Raalte

Op zoek naar een fotograaf in de regio Raalte?

 

Dan is het toch mooi meegenomen dat u op deze site terechtlomt. De Fotograaf van fotograafraalte.nl zit namelijk in Heino, maar ja wie zoekt daar nu op? Vanuit Heino schreef fotograaf Vincent Hartman dit stukje met als enige reden om gevonden te worden op het wereldwijde web. Dit soort stukjes worden geschreven om websites omhoog te stuwen in de zoekresultaten. De adviseurs die eigenaren van websites adviseren dit soort stukjes te schrijven drukken ons op het hart toch vooral voor de bezoeker te schrijven: U dus! Welnu als u dit leuk vindt om te lezen, lees dan vooral door, wellicht is het leerzaam. Zoniet klik dan op de links om naar de foto’s te gaan.

 

Trouwfotograaf Raalte

 

Ik kan u verklappen dat het een heel gedoe is om als fotograaf met een klein reclame budget naamsbekendheid te krijgen en te houden voor de verschillende generatie mensen die eens in de zoveel tijd op zoek zijn naar een fotograaf. Of je die fotograaf nu nodig hebt voor zakelijke of prive doeleinden, als je haar (66%) of hem (33%) niet vindt, kun je geen informatie opvragen. FotograafRaalte.NL is ontstaan doordat de Heinose fotograaf merkte dat die combinatie van woorden tot de meest gezocht generieke zoektermen behoorde, evenals andere combinaties van het woord fotograaf met een plaatsnaam. De termen moeten dan ook regelmatig in de tekst van de website terug te vinden zijn. Na wat onderzoek bleek de domeinnaam FotograafRaalte nog vrij te zijn en die heb ik toen maar gekocht. Meer dan doorlinken naar de hoofdsite VincentHartmanFotografie heb ik er nooit mee gedaan totdat ik die hoofdsite verplaatste naar een andere provider en bleek dat het oude abbonnement nog drie jaar doorliep. De inhoud van de oude site heb ik toen voor een gedeelte en met een beetje redesign (en zonder zg. duplicate content) aan de domein FotograafRaalte gehangen, met als enig doel de hoofdsite van VHF omhoog te stuwen. Artikeltjes zoals dit werken daar indirect dus ook aan mee.

 

Bruidsfotograaf Raalte

 

Het lastige met online marketing is dat je nooit precies weet met welke woorden mensen zoeken. Een aanstaande bruid die op zoek is naar een fotograaf voor haar grote dag, kan de beide bovenstaande termen invoeren, maar ook zoiets als: trouwreportage of bruidsreportage. Zo zijn er nog wel meer termen te vinden. Als die niet op je website voorkomen wordt je niet gevonden. bovendien concurreren die woorden met elkaar op de site en concurreren die woorden ook weer met vergelijkbare woorden op sites van andere fotografen. Al met is het een hele klus om je site goed te laten scoren anders worden de foto’s waar het om gaat helemaal niet gevonden.

 

 

En op die foto’s maakt met name de bruid de eerste selectie. De aanstaande bruidegom kijkt er dan ook nog even naar en vervolgens worden de kennismakingsafspraken gepland. Een heel proces dus voordat de huwelijksdag (weer zo’n zoekterm) plaatsvindt. Boekingen voor huwelijksreportages worden vaak al anderhalf tot twee jaar van te voren gedaan!

 

Bedrijfsfotograaf Raalte

 

Bij bedrijfsfotografie is het misschien nog wel ingewikkelder. Wordt er gezocht op een algemene term als Fotograaf Raalte, of wordt er specifiek gezocht op portretfotograaf, agrarisch fotograaf, interieurfotograaf of wellicht reclamefotografie of productfotografie, al of niet met de toevoeging Raalte? Dat kun je dan wel weer verder uitsplitsen in kledingfotografie, redactionele fotografie etc. etc.

 

Al die termen zijn van belang voor de fotostudio van Fotograaf Raalte (oftewel Vincent Hartman Fotografie) omdat de studio bijzonder veelzijdig is in haar fotografische dienstverlening. Ongeveer 2/4 van de omzet is voor zakelijke opdrachtgevers. Van de totale omzet is 50% regionaal, dat wil zeggen Salland, zonder de steden Zwolle en Deventer (die volgens de oude kaart ook nog tot Salland behoren..) en 33% is direct toewijsbaar aan de fotostudio. 

 

Hoewel dit artikeltje meer over de online marketing ging dan over de fotografie, hoop ik toch dat u het leuk vond om te lezen.

 

P.S. Vergeet niet om ook nog even naar de foto’s te kijken !

 

 

 

 

https://www.studiovhf.com/blog/roalter-wind