ABJ Fotografie
Image default
Foto

Je mooiste herinnering op een aluminium foto

Een aluminium foto is een vrij nieuwe manier om je mooiste herinneringen te vereeuwigen. Een afdruk op aluminium, ook wel dibond genoemd, geeft een foto een bijzondere uitstraling. Als je langs de foto loopt lijkt de afbeelding door de lichtinval tot leven te komen. Kleuren en contrast worden versterkt.

Aluminium geeft een foto zonder vervorming weer. De foto blijft mooi, omdat aluminium niet gevoelig is voor warmte, kou, droogte of vocht. Hierdoor is het materiaal geschikt voor zowel binnen als buiten. Buiten bijvoorbeeld als tuinposter, naambord of reclamebord. Zo nodig is een foto op aluminium eenvoudig af te nemen met een vochtige doek.

Geborsteld of witte toplaag

Bij veel aanbieders is het mogelijk een aluminium foto te kiezen met twee verschillende toplagen: een geborstelde toplaag of een witte toplaag. Geborsteld aluminium geeft een ruw en levendig patroon. De foto oogt donkerder, doordat een geborstelde plaat donkergrijs is. Zwart-wit foto’s komen hierdoor prachtig uit. Denk bijvoorbeeld aan afbeelding van een skyline of een grafische afbeelding. Details vallen op geborsteld aluminium weg. Dit geeft een bijzonder effect, maar is niet geschikt als je een haarscherpe foto wilt. Dan kun je beter kiezen voor een witte toplaag. Deze toplaag zorgt voor een natuurlijke, kleurechte uitstraling. Met je vingers kun je de verschillende structuren voelen. Foto’s van gezinnen en landschappen komen mooi uit door de witte toplaag. Bij beide toplagen is een matte of glanzende afwerking mogelijk.

Origineel cadeau

Een aluminium foto is een origineel, persoonlijk cadeau voor een bijzonder gelegenheid. Bij de verschillende aanbieders zijn diverse opties en formaten mogelijk voor een mooi resultaat. Bijvoorbeeld een foto op een hart van aluminium of een drieluik. Je kunt er ook voor kiezen de foto te voorzien van een passende tekst.

Vaak wordt tegen een meerprijs een ophangsysteem bijgeleverd. Een andere optie is de foto van een mooie lijst te voorzien. Er is ook de mogelijkheid om meerdere foto producten te bestellen online.

http://www.gallerycolor.nl/