ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Welke CV ketel past bij mijn huis?

Wanneer u een nieuwe CV ketel wilt laten installeren, komt u er al snel achter dat er tegenwoordig veel opties beschikbaar zijn. Ons loodgietersbedrijf Den Haag helpt u naast het jaarlijkse CV ketel onderhoud Den Haag graag door middel van de volgende tips om een ketel te kiezen die bij uw huis past.

Waar is de keuze op gebaseerd?

Voordat u een beslissing neemt, is het belangrijk om na te denken over uw huidige verwarmingssysteem en toekomstige behoeften op het gebied van verwarming en warm water. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden, zoals hoe groot uw huis is, hoeveel warm water u en uw gezin gebruiken, de energie-efficiëntie en welk energiesysteem voor u beschikbaar is. We hebben ervaren loodgieters in Den Haag die beschikbaar zijn om u te voorzien van alle benodigde expertises om ervoor te zorgen dat uw ketel goed functioneert met energie-efficiëntie en u opties biedt voor duurzaam energiegebruik. Ons loodgietersbedrijf Den Haag helpt u bij het vinden van de meest geschikte ketel voor uw huis.

Verschillende soorten ketels

U zult moeten nagaan welk type ketel geschikt is voor uw woning; er zijn namelijk verschillende soorten ketels. Bestudeer de details zorgvuldig, voordat u een keuze maakt.

De conventionele boiler

Er zijn conventionele boilers die water kunnen verwarmen en opslaan in een warmwatertank, zodat het urenlang warm blijft totdat het nodig is. Het is beter voor grotere huizen met meerdere badkamers en veel radiatoren, maar de tank kan veel ruimte in beslag nemen.

De combiketel

Er zijn ook Combinatieketels, algemeen bekend als combiketels, en dit is de meest populaire ketelkeuze in Europa. Ze werken door rechtstreeks warm water op aanvraag te leveren zonder dat ze op een opslagtank hoeven te worden aangesloten. Hierdoor kunt u een douche gebruiken zonder dat u een extra douchepomp nodig heeft.

De systeemboiler

Een ander type ketel is de systeemboiler, die rechtstreeks warm water levert aan een boiler en de radiatoren in uw huis. Ze lijken enigszins op een combiketel, hoewel deze typen ketels ideaal zijn voor woningen met meer dan één badkamer of die meer warm water nodig hebben dan een combiketel kan leveren.

Hoeveel ruimte heeft u?

Een andere factor waarmee u rekening moet houden, voordat u de juiste ketel voor uw huis kiest, is de ruimte die u nodig heeft om deze te huisvesten. Waarschijnlijk bepaalt de beschikbare ruimte in uw huis het type ketel dat het meest geschikt voor u is. De meeste kleinere panden hebben beperkte opslagruimte, waardoor het soms onmogelijk is om een ​​aparte warmwatertank te huisvesten. U heeft in dit geval misschien niet de ruimte voor een boiler, een grote warmwatertank en een koudwatertank en daarom is een combiketel waarschijnlijk de betere keuze.

Loodgieter Den Haag staat voor u klaar

Andere overwegingen zijn het kiezen van de juiste maat ketel, de grootte van het pand, de energieleverancier en de toekomstige energiebronnen die efficiënter kunnen zijn voor uw ketel. Natuurlijk helpen wij u als loodgieter Den Haag graag met op maat gemaakt advies, zodat u de juiste ketel kiest voor uw woning. Daarnaast kunnen wij u assisteren met CV ketel onderhoud Den Haag.

https://www.anolso.nl/