ABJ Fotografie
Image default
Vakantie

De mooiste bezienswaardigheden van Nederland

In Nederland tref je van alles aan. Je vindt er prachtige natuurgebieden en historische dorpen en het fijne hiervan is, dat je ze niet ver van huis hoeft te zoeken. Van het maken van klompen tot aan het spotten van vogels op de Waddeneilanden. In dit artikel ga ik je aan aantal bezienswaardigheden vertellen waar je heen zou kunnen gaan!

De vliegende eilandbezoekers van Schiermonnikoog

Duinen en bossen vol met prachtige bloemen, het strand, uitgestrekte polders en de wadplaten. Schiermonnikoog is dan ook echt een groot nationaal park. Het Nederlandse eiland heeft dit te danken omdat het erg klein is en maar duizend inwoners heeft. Op Schiermonnikoog staat ruimte en rust centraal. Je hebt er het geruis van de wind, allemaal zingende vogels en aanspoelende golven. Echt genieten dus!

De Veluwe

De hoge Veluwe is een Nationaal Park waar een je een grote variatie aan natuur aantreft en het is een van de mooiste bezienswaardigheden van Nederland. Je kunt er zelfs een gratis fiets pakken om even een rondje mee te gaan fietsen. Maar het is ook een prachtig gebied om te gaan wandelen door de 5.500 hectare aan wonderschone natuur. Je hebt er stukken bos tot aan gebieden met veel zand. Het is werkelijk prachtig om eens naartoe te gaan!

Dagje Maastricht

Maastricht is een van de mooiste steden van Nederland. Je kunt er een dag gaan shoppen en erna lekker genieten op een terras. Maar je kunt ook een mooie wandeling gaan maken bij bijvoorbeeld de ENCI-groeve. Of wat dacht je van het Vrijthof. Als je op het plein staat, vergeet je even dat je in Nederland bent. Ben je toevallig in de buurt van Maastricht, dan raad ik je aan om even te gaan kijken.

Dit waren ze dan, de mooiste bezienswaardigheden van Nederland. Pak je auto of neem een shortlease en bezoek deze plekken met de auto!