ABJ Fotografie
Image default
Hobby en vrije tijd

De wetenschap van astrologie

Wetenschap van de astrologie

Tijdens het lezen van de artikelen over horoscoop Steenbok en berichten die beschikbaar zijn op onze horoscoop website over bijvoorbeeld horoscoop Waterman, zult u waarschijnlijk merken dat ik vaak naar astrologie refereer als een wetenschap, inderdaad een bijzonder oude wetenschap. Omdat ik veel moderne, rationeel ingestelde intellectuelen en wetenschapstypes weet die er waarschijnlijk niet zijn in mijn classificatie van astrologie als wetenschap, wil ik graag wat verduidelijking geven voor mijn uitspraken.

Laat me in de allereerste plaats uniquivocaal verklaren dat astrologie volgens mij geen perfecte wetenschap is. (Nogmaals, geen kwantummechanica!) Astrologie is een zeer oude wetenschap, beoefend door gerespecteerde individuen en gebruikt door machtige mannen door de eeuwen heen, maar het is niet perfect en er is duidelijke ruimte voor verbetering. Maar het is een wetenschap, gebaseerd zoals alle grote wetenschappen op de kracht van menselijke observatie, dwz empirisch onderzoek.

Al duizenden jaren, lang voor de komst van de boekdrukkunst, de radio, televisie of internet, hebben astrologen de posities van de planeten, sterren en andere hemellichamen in kaart gebracht terwijl ze door de nachtelijke hemel bewegen. Tegelijkertijd observeerden deze astrologen ook het gedrag en de activiteiten rondom hen, zowel bij mensen als in de natuurlijke wereld. In de loop van de tijd, zoals eerder aangeboren in de menselijke natuur, begonnen astrologen correlaties te trekken tussen hun observaties van de sterren en hun observaties van hun medemensen.

Zo werden over het algemeen verschillende astrologische praktijken geboren, toen astrologen ontdekten dat ze, door goed op de positie van de planeten en de sterren te letten, konden voorspellen wat er waarschijnlijk met veel meer nauwkeurigheid zou gebeuren. Dus hebben astrologische voorspellingen altijd gelijk? Nee, dat is het zeker niet, en astrologie mag niet worden gebruikt als een dwazige wichelroedeloper. Het is niet feilloos en het is ook geen wondermiddel.

Astrologie als hulpmiddel

Maar astrologie is een hulpmiddel dat, voor degenen die het willen gebruiken en begrijpen, ons wat extra perspectief en begrip kan geven over wat voor soort verborgen energieën of ongeziene krachten aan het werk kunnen zijn op het aardse leven. En voordat iemand protesteert, is wat ik bedoel met verborgen energieën of onzichtbare krachten precies de elektromagnetische energie, radiofrequenties, radioactieve uitwerping en alle andere soorten energie en materie die door sterren in het universum aanwezig zijn.

Om enkele van mijn eigen theorieën over waarom astrologie kan worden gebruikt om relevante, accurate informatie te delen, laat ik een vergelijking delen. Iedereen weet dat grote rotsen of rotsblokken in een beek of een ander waterlichaam de stroom en stroming van het water zeker kunnen beïnvloeden. Zulke stenen kunnen de loop en het traject van het water veranderen, ze kunnen van richting veranderen en daar veranderen voordat ze de impact op andere rotsen, organismen en materialen verder stroomafwaarts beïnvloeden.

Op dezelfde manier gedragen planeten, sterren en andere hemellichamen zich als die stenen en stenen in de stroom van energieën en verschillende kosmische straling die wordt geprojecteerd door andere sterren, vooral grote centrale sterren van sterrenstelsels, en extreem de theoretische centrale zon van ons universum . Omdat deze planeten, sterren en hemellichamen in beweging zijn, de manier waarop dergelijke straling en energieën naar de Aarde stromen en beïnvloeden, buigt en verandert, wat ongetwijfeld bepaalde aspecten vanhoroscoop Vissen beïnvloedt.

De moderne wetenschap heeft nu al bevestigd dat bepaalde elektromagnetische golven, zelfs bepaalde radiofrequenties, kunnen worden gebruikt om spontane weersomstandigheden te induceren, en het is een steeds bekender feit dat de draadloze straling die door wijdverspreide mobiele telefoons en draadloos internet wordt veroorzaakt, verstoringen veroorzaakt van de natuurlijke navigatie mogelijkheden van bijen, vogels en sommige vissen.

Het lijkt dus niet zo’n verbeeldingskracht om ons huidige begrip uit te breiden naar de veronderstelling dat van nature voorkomende bronnen van vergelijkbare energieën en frequenties vergelijkbare effecten kunnen veroorzaken. En dat is een deel van de basiswetenschap achter astrologie en de sterrenbeelden!