ABJ Fotografie
Image default
Woningen

Duurzaam besparen op je energiekosten

Besparen op je energiekosten, wie wil dat nou niet? Er zijn hiervoor een hoop manieren te bedenken. De ene heel makkelijk en de ander wat ingewikkelder. De beste manier om te besparen op je energie rekening is een methode waarbij je niet constant iets hoeft te doen. In dit artikel geven we je enkele tips voor het besparen op je energiekosten.

 

Tips

 

Een van de makkelijkste tips die we kunnen geven voor het besparen op je energiekosten is minder lang douchen. Een goede manier om dit in de gaten te houden is door een week bij te houden hoe lang je gemiddeld onder de douche staat. Als dit gemiddeld 5 minuten is zet je voortaan de wekker op drie minuten en bespaar je met iedere keer douchen een beetje.

 

Hetzelfde geldt voor het dragen van een trui binnen. Sommige mensen hebben in huis een sauna in de woonkamer, zo warm staat de verwarming. Door jezelf aan te wennen een trui te dragen of een lekker vest kan de verwarming enkele graden kouden. Als je jezelf dit aanleert zul je gedurende de jaren aanzienlijk lager uitkomen met je energiekosten.

 

Onze laatste en misschien wel handigste tips is het gebruiken van een waterontharder. Dit is een apparaat dat je op je waterleiding moet plaatsen (heel eenvoudig) en waarmee kalk tegengegaan wordt. Kalk is een grote vervuiler van je huishoudelijke apparaten. Ze gaan hier harder door moeten werken dan nodig is en gebruiken zo meer stroom. Door eenmalig een investering te doen kun je dus voor de komende jaren kalk in je leidingen tegen gaan.

 

Op waterontharderlease kun je reviews vinden van geschikte opties. Bijvoorbeeld een vergelijking tussen de Alpenwater pro en de aquamag 7000. Zowel de magnetische kracht als de prijzen worden hier voor je naast elkaar gelegd. Hiermee kun je hopelijk een makkelijkere keuze maken. Bespaar met genoemde tips op de lange termijn een hoop geld op je energierekening zonder er echt iets aan te doen!