ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Je ramen verduisteren doe je zo

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur over licht in de slaapkamer. Slapen in een pikzwarte kamer zonder dat er licht binnen komt of liever nog een streepje licht? Voor iedere verduisteringswens heeft marasol.nl een oplossing.

Verduisterende rolgordijnen

Met rolgordijnen je raam verduisteren is veruit de meest populaire manier. Verduisterende rolgordijnen zijn er in vele kleuren en afwerkingen. Het doek is extra verduisterend gemaakt door een zogenaamde blackout laag aan de achterzijde van de stof. Zo is het ook mogelijk om met een wit rolgordijn licht buiten te houden. Als je kiest voor een standaard rolgordijn kan er aan de zijkanten van de stof nog wat licht naar binnen “lekken”. Als je dit wil voorkomen kun je ervoor kiezen om U profiel zijgeleiding aan de zijkanten van het rolgordijn te plaatsen. Deze houden zo veel mogelijk licht tegen waardoor je ook overdag in het donker kunt slapen.

Rolgordijnen zijn er in een aantal afwerkingen. Je kunt kiezen voor een rolgordijn waarbij de rol zichtbaar blijft, maar ook voor de chique afwerking met een ronde of vierkante cassette. Het is mogelijk om het rolgordijn met een ketting te bedienen, maar ook om het rolgordijn elektrisch aan te sturen. Dit kan door de motor op 230V aan te sluiten, maar ook door te kiezen voor een batterijmotor die eens in de paar maanden moet worden opgeladen.

Plisségordijnen om je ramen te verduisteren

Plisségordijnen zijn ook erg geschikt om je slaapkamer donker te maken. Vooral de plisségordijnen die zijn gemaakt van dubbele stof met een blackout laagje tussen de twee stoffen verduisteren erg goed. Dit zijn de zogenaamde honingraat plissés. Naast het feit dat ze erg goed verduisteren, isoleren ze ook heel goed. In de zomer houden ze de warmte buiten en in de winter houden ze de warmte zo veel mogelijk binnen.

Plisségordijnen zijn erg veelzijdig. Voor bijna ieder raamtype is er een plissé op maat te maken. Voor standaard ramen en deuren, lichtkoepels, plafondramen, lichtstraten, dakramen en ook voor draaikiepramen hebben we mooie oplossingen. Elektrisch bediend, met koord of handgreep. Een van de redenen waarom plisségordijnen populair zijn is dat je bij een aantal modellen ook de bovenzijde kunt laten zakken. Dit noemen we top-down bottom-up plisségordijnen. 

Ook voor kunststof en aluminium ramen en deuren hebben we mooie oplossingen. Als je niet wil schroeven of boren in de kozijnen maar wel de plisségordijnen aan je ramen wil bevestigen, hebben we speciale smartfit plisségordijnen. Deze worden met een mooi afgewerkt aluminium profiel met sterke magneten aan je kozijnen bevestigd. Dit profiel is verkrijgbaar in meerdere kleuren, waardoor het één kan lijken met je kozijn.

Andere manieren om je ramen te verduisterend

Naast de polupaire rol- en plisségordijnen, is het ook mogelijk je slaapkamer donker te maken met verduisterende vouwgordijnen, verticale lamellen en jaloezieën. Deze laatste hebben echter wel wat meer lekkend licht. Dit komt onder andere doordat er licht door de gleufjes waar de koorden doorheen lopen naar binnen kan schijnen.

Voor advies op maat kun je terecht bij Anna van Marasol. Zij kijkt graag met je mee naar passende oplossingen voor je raampartijen. Via de site marasol.nl kun je foto’s van je ramen uploaden en om advies op afstand vragen. Gratis en vrijblijvend. Ook is het mogelijk een aantal kleurstalen aan te vragen van de verschillende oplossingen.

 

https://marasol.nl/