ABJ Fotografie
Image default
Woningen

Als starter een huis kopen in Utrecht.

Wanneer je voor de eerste keer een huis wil kopen, zal je merken dat er heel wat op je afkomt. Een goede voorbereiding is daarbij belangrijk. Het is tegenwoordig voor starters moeilijker gemaakt om bij een bank geld te lenen voor de aankoop van een woning. Ondanks dat het lastiger is, moet je het kopen van een starterswoning niet uit je hoofd zetten. Nu de rentes zo laag zijn, is het kopen van een woning nog steeds aantrekkelijk. Het kopen van een starterswoning is op de langere duur goedkoper dan het huren van een woning. Je kunt een hypotheek krijgen als je inkomen hoog genoeg is. Je moet op de dag van vandaag steeds meer eigen geld hebben als je een woning wil kopen. Daardoor is het kopen van een huis de laatst jaren steeds moeilijker geworden.

 

Oplossingen voor het kopen van een huis in Utrecht

Omdat alles de laatste tijd zo snel veranderd en je toch je zinnen hebt gezet op het kopen van een huis, kun je beter een makelaar Utrecht in de arm nemen. De makelaar Utrecht zal met je bespreken wat er allemaal mogelijk is. Heb je een huis op het oog in Utrecht Oost dan kun je kiezen voor een makelaar Utrecht Oost. De makelaar Utrecht Oost weet wat de huizen in die omgeving op moeten brengen. Voor het kiezen van de makelaar kun je naar onze website gaan!

 

Wat doet de makelaar?

Wanneer je weet waar je een starterswoning wil kopen, weet je ook wat je aan hypotheek nodig hebt. De makelaar zal oplossingen aanbrengen om aan geld te komen. Wanneer je weet wat je bij de bank kunt krijgen, maar dat niet voldoende is kun je andere manieren aanspreken om aan geld te komen.

De makelaar zal aangeven dat het mogelijk is om een Startersregeling bij de gemeente te treffen waar je gaat wonen. Zo’n Starterslening is een lening boven op je maximale hypotheek die je van de bank kunt krijgen. Over de starterslening hoef je de eerste drie jaar geen aflossing of rente te betalen. Het budget daarvoor mag bij de gemeente niet op zijn, maar dat zal de makelaar je kunnen vertellen of navragen.

Het is misschien mogelijk, als je vermogende ouders of grootouders hebt, daarbij geld te lenen. Ze mogen je € 103.643 (2020) belastingvrij schenken als je het aan je huis besteedt.

De makelaar zal ook aangeven dat je minder kunt lenen als je nog een studieschuld hebt. Daardoor kan het lastig zijn om het geld dat je voor je starterswoning nodig hebt voor elkaar te krijgen.

 

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Wanneer je de financiering rond hebt, zou je kunnen gaan kijken waar je zou willen wonen. Heb je een huis gevonden dat je kunt betalen dan zal de makelaar je daarin begeleiden. Hij zal een afspraak maken om de woning te bezichtigen. Hij heeft een lijst waarop de punten staan waar hij op zal letten tijdens de bezichtiging. De gebreken zal hij noteren en die op een later tijdstip meenemen in de onderhandelingen. De makelaar zal een zo’n goed mogelijke aankoop voor je willen regelen. Voor het huis waar je graag zou willen wonen ben je zelf bereid meer te betalen dan het daadwerkelijk waard is. Daarom is een makelaar belangrijk, omdat deze zijn hoofd koel houdt. Een makelaar begeleid je, totdat de koop bij de notaris is verricht. Ondanks dat een makelaar geld kost, zal deze uiteindelijk veel geld voor je kunnen verdienen.

 

https://makelaar-utrecht.nu/