ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

CV onderhoud, wat kan ik zelf doen?

De CV ketel is een ontzettend belangrijk onderdeel van ons huis. Hij zorgt er op verschillende manieren voor dat we het warm hebben door middel van het opwarmen van water. Omdat het onderdeel zo belangrijk is, is het ontzettend vervelend als deze kapot gaat. Een reden dus om voldoende onderhoud te laten plegen aan de ketel. In deze blog gaan we kijken naar de ketel en wat deze precies doet. Vervolgens kijken we naar de verschillende signalen die er kunnen zijn dat de ketel kapot is en wat u er zelf aan kunt doen om de ketel te onderhouden in samenwerking met Loodgieter Amersfoort.

 

Wat is de CV ketel?

De CV ketel is de reden dat we het warm hebben in huis en daar zorgt hij op verschillende manieren voor. Allereerst zorgt de CV ketel namelijk voor de warmte die uit de radiatoren komt. Water wordt opgewarmd in de CV ketel en vervolgens naar de radiatoren gepompt. Wanneer de radiatoren voldoende warmte hebben gegenereerd in de ruimte, wordt het water weer teruggepompt en opnieuw verwarmt. Wanneer het langzaam weer afkoelt, zal het water weer warm teruggepompt worden en op die manier blijft dit doorgaan. Hetzelfde geldt voor water wat uit de kraan komt. Ook dit water moet natuurlijk opgewarmd worden wanneer u de warme kraan aan doet en ook dit wordt door de CV ketel geregeld. Zoals u merkt maken we dus dagelijks een hoop gebruik van de CV ketel wat er voor kan zorgen dat deze eens in de zoveel tijd kapot gaat. U kunt merken dat er geen warm water meer uit de kraan komt of omdat het huis niet meer goed wil opwarmen door middel van de radiatoren. Dit voorkomen is natuurlijk het beste wat u kunt doen, laten we een kijkje nemen bij verschillende manieren waarop dit kan.

 

Onderhoud met en zonder Loodgieter Amersfoort

U kunt zelf een aantal dingen doen om er voor te zorgen dat de CV ketel zo lang mogelijk mee gaat. Een CV ketel kost een hoop geld en daardoor is onderhouden een stuk goedkoper. Allereerst is het belangrijk om de installatie eens in de zoveel tijd bij te vullen en daarnaast ook te ontluchten. Daarnaast kunt u de keuze maken om een loodgieter eens in de zoveel tijd langs te laten komen bij de CV ketel. deze controleert namelijk of de ketel het nog goed doet en of er eventueel problemen zouden kunnen ontstaan. Deze problemen zouden dan namelijk direct opgelost kunnen worden zonder dat de CV ketel eerst kapot zou moeten gaan voor dat er iemand bij komt kijken. Een CV ketel is dus hartstikke belangrijk en eens in de zoveel onderhoud voor deze ketel kan helemaal geen kwaad.

 

Tot slot

Mocht u het idee hebben dat er problemen zijn met uw CV ketel of mocht u de CV ketel eens in de zoveel tijd willen na laten kijken door een loodgieter dan is dit altijd een goed idee. Via de volgende link komt u op de website van de loodgieter terecht: spoed loodgieter Amersfoort. Hier vindt u meer informatie over de loodgieter en kunt u ook uw vragen stellen aan de loodgieter. Ook vindt u meer informatie over de eventuele andere werkzaamheden welke de loodgieter voor u kan uitvoeren. Mocht u er uit zijn dan neemt u gemakkelijk contact met hen op.

 

https://isbaza.nl/loodgieterswerk/loodgieter-amersfoort/