ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Ben ik verzekerd voor een lekkage?

Een lekkage is erg vervelend, maar komt jammer genoeg nog behoorlijk vaak voor. Lekkages kunnen diverse oorzaken hebben. Het is bij een lekkage vrijwel altijd zo dat de lekkage zo spoedig mogelijk verholpen moet worden. Een lekkage waarvan de reparatie wordt uitgesteld kan vaak leiden tot grotere kosten dan de reparatie van de lekkage zelf. In sommige gevallen kan er zelfs sprake zijn vak grote materiële schade binnen uw woning. Het is daarom van cruciaal belang een lekkage zo snel mogelijk te laten repareren. Een vraag die echter bij veel mensen speelt is of zij wel verzekerd zijn voor een lekkage. Hieronder lees je daar meer over.

 

Wanneer bent u verzekert voor een lekkage?

Iedereen die over een geldige opstalverzekering beschikt is in principe verzekerd tegen lekkages. Het is echter wel zo dat als er daadwerkelijk sprake is van een lekkage, u niet in iedere situatie zomaar een vergoeding in ontvangst zult nemen. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren. Allereerst moet de lekkage afkomstig zijn van de centrale verwarming of van waterleidingen. Je bent tevens verzekerd tegen een lekkage als deze afkomstig is van installaties die zijn aangesloten op de centrale verwarming of op waterleidingen. Wel is de kans groot dat uw verzekering dit zal controleren. Het is dus niet zo dat u bij iedere lekkage even snel een vergoeding krijgt, maar in principe bent u wel gedekt tegen lekkages.

 

Wat te doen bij een lekkage?

Bij een lekkage, bijvoorbeeld in Amsterdam en omgeving, is het van cruciaal belang dat u zo spoedig mogelijk contact opneemt met een loodgieter Amsterdam. De loodgieter kan u verder helpen. Bij een lekkage is het meestal zo dat eerst de exacte plek van de lekkage en eventueel de oorzaak achterhaald moet worden. Wanneer dit gelukt is zal de loodgieter Amsterdam kijken wat de verdere stappen zijn die ondernomen moeten worden. Een lekkage waarbij de loodgieter Amsterdam niet op tijd op de hoogte wordt gesteld kan leiden tot grote schade. Omdat problemen zoals lekkages ook niet kunnen wachten tot kantooruren is er sprake van een 24/7 service. Dit houdt in dat u van de loodgieter 24 uur per dag 7 dagen per week gebruik kunt maken als het om spoed gaat. Buiten dat dit bij lekkages kan, kan het ook bij andere zaken die spoed hebben. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een verstopping. Ook bij een verstopping dient eerst de exacte plek en oorzaak achterhaald te worden. Vervolgens zal de loodgieter overgaan tot reparatie. Tevens voor reparatie, rennovatie en de onderhoud van uw Cv-ketel kunt u terecht bij de loodgieter. Wanneer er geen sprake is van spoed, maar u wilt wel een reparatie, rennovatie of onderhoudsbeurt laten uitvoeren, dan kunt u een offerte aanvragen op de website van Loodgieter Amsterdam. In de offerte komt een bedrag te staan. Indien u akkoord gaat met dit bedrag kunt u de offerte accepteren en zullen de diensten worden uitgevoerd. Mocht u de prijs te hoog vinden kunt u er ook altijd voor kiezen de offerte af te wijzen. Bij een spoedservice dient u uiteraard niet direct een offerte te ondertekenen. Hierbij zal de loodgieter binnen een mum van tijd bij u voor de deur staan om het probleem op te lossen.

                                                       

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/