ABJ Fotografie
Image default
Tuin en buitenleven

Een tuinhuisje bouw je zelf van stevig Douglas hout

Een tuinhuisje is altijd handig voor het opslaan van tuinspullen of als gezellige zitplek in je tuin. Je kunt een tuinhuisje redelijk eenvoudig zelf in elkaar zetten. Enerzijds door zelf goed te meten en een tekening te maken of anderzijds door een kant-en-klaar bouwpakket te kopen. Bij thuiskomst hoef je het alleen nog maar in elkaar te schuiven en vast te zetten. Nu nog op zoek naar een houthandel in Roosendaal die je kan voorzien van alles dat je nodig hebt.

Waarom je kiest voor Douglas hout

Allereerst het belangrijkste, het materiaal dat je gaat gebruiken. Er zijn verschillende soorten hout beschikbaar bij een houthandel in Roosendaal. Het advies is om voor buitengebruik voor Douglas hout te kiezen. Dit hout gaat namelijk, ook onbehandeld, jarenlang mee en het is goedkoper dan veel andere hardhoutsoorten zoals eiken- of teakhout. Onbehandeld blijven tuinhuizen van Douglas hout ongeveer 10 jaar gegarandeerd goed. Het is wel aan te raden om in ieder geval de buitenkant te beitsen. Dat kan de levensduur zelfs verdubbelen! Zorg er in ieder geval voor dat naden en kieren goed worden afgedekt. Wanneer hier water in komt kan het hout gaan rotten en in de winter kan het bevriezen waardoor het verder splijt.

Ga je zelf meten of koop je liever een bouwpakket?

Nu blijft er nog één beslissing over. Ben je zelf niet zo handig of heb je simpelweg geen zin om lang aan het klussen te zijn? Kies dan voor een bouwpakket dat je alleen nog in elkaar hoeft te schuiven. Bij sommige houthandels is het zelfs mogelijk om een montageservice in te schakelen waardoor je helemaal niets meer hoeft te doen! Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Kies voor een tuinhuisje met veranda of zonder. En bepaal waar je het tuinhuis voor wilt gebruiken. Aan een opslagruimte stel je bijvoorbeeld minder hoge eisen dan aan een kantoor aan huis.