ABJ Fotografie
Image default
Tuin en buitenleven

De do’s en don’ts bij het snoeien van een beukenhaag

Een beukenhaag zorgt voor een mooie en groene afscheiding in uw tuin. Een lage afscheiding langs de voorkant van uw voortuin, een mooie haag in het midden van de oprit tussen u en de buren of een hoge haag in de achtertuin, de beukenhaag is er allemaal geschikt voor.

Om de haag vol en groen te houden is het zaak regelmatig de beukenhaag te snoeien. Wanneer een beukenhaag niet goed verzorgd en gesnoeid wordt, zal de haag verwilderen en verwaarloosd raken. Wanneer het snoeien van de haag niet op de juiste manier gebeurd, kan het zijn dat er lelijke bruine plekken verschijnen. Het snoeiseizoen ligt in het voorjaar en het najaar. Groeit uw haag erg hard? Dan kunt u de haag ook probleemloos vier keer per jaar snoeien.

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden voordat u aan de slag gaat. Het is niet bevorderlijk om de haag te snoeien bij vorst. Ook wanneer er alleen nachtvorst is kunt u het beste nog even wachten met het snoeien. De temperatuur waarbij u de haag het beste kunt snoeien ligt tussen de 6 en 18 graden. Bij warm weer kunt u prima snoeien. Houdt wel rekening met de zon. Als de zon fel schijnt kunt u uw werkzaamheden beter even uitstellen. U kunt op zonnige dagen het beste eerder op de ochtend of aan het einde van de middag snoeien, wanneer de zon weg is. Snoeien tijdens de regen is geen probleem, sterker nog, het is zelfs bevorderlijk voor het herstel van de haag.

Beukenhaag snoeien lastig? Laat het over aan een hovenier

Vindt u het snoeien van de beukenhaag en alle regels eromheen maar lastig? Besteedt dit werk dan uit aan een hovenier. Zij weten precies wat ze wel en niet kunnen doen, zodat uw beukenhaag mooi en gezond blijft. Om een hovenier bij u in de buurt te vinden en makkelijk prijzen te kunnen vergelijken kunt u de prijsvergelijker van Vergelijk Hoveniers raadplegen. Vul geheel vrijblijvend en gratis een prijsvergelijk in en u krijgt van meerdere hoveniers offertes opgestuurd. Simpel en snel vergelijken en uw hovenier uitkiezen, zo makkelijk is het.

Vergelijk Hoveniers helpt u voor elke klus aan een geschikte hovenier

Zit u met een grote boomstronk in uw tuin en wilt u hier van af? Laat de boomstronk verwijderen door een hovenier met ervaring en het juiste gereedschap.

Bij Vergelijk Hoveniers laat u weten voor wat voor klus u op zoek bent naar een hovenier. Hierdoor zullen enkel de hoveniers met ervaring met die bewuste klus op uw aanvraag reageren.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/