ABJ Fotografie
Image default
Tuin en buitenleven

Schuifwanden zorgen voor een efficiënte verwarming van uw tuinkamer

Schuifwanden van glas zorgen ervoor dat de zon een terras gezellig maakt, zelfs op koudere en regenachtigere dagen. Met een serre kunt u optimaal van uw tuinkamer genieten, zelfs als het buiten regent of koud is. De glazen wanden van de tuinkamer laten u niet alleen genieten van de overvloed van de natuur, maar komen ook uw woning ten goede.

De stookkosten kunnen veel lager

Wanneer u een tuinkamer met glazen schuifwanden installeert, verandert dat de temperatuur in uw huis drastisch. Door het isolerende karakter van een tuinkamer bespaart u aanzienlijk op uw stookkosten – zelfs bij lage buitentemperaturen blijft de warmte hangen. In oudere huizen duurt het lang voordat de warmte door het huis circuleert. Dit komt doordat de huizen slecht geïsoleerd zijn en slechte verwarmingssystemen hebben die niet goed werken. Een overkapping voor een tuinkamer kan u geld besparen op uw jaarlijkse verwarmingsfactuur door de warmte van de zon vast te houden. Het creëert een extra ruimte tussen uw huis en de buitenlucht – een overgangszone waar minder warmte van binnenuit ontsnapt. En dat betekent dat u flink bespaart op uw energierekening!

Vermeerdering van waarde

Toevoegingen zoals glazen schuifwanden boven een terrasoverkapping kunnen de waarde van uw huis verhogen, waardoor het gemakkelijker te verkopen is. Bij het kiezen van een stijl voor uw tuinkamer is het belangrijk om rekening te houden met het afwerkingsniveau van de kamer en met hoeveel ruimte u in uw tuin hebt. Een tijdloos ontwerp zal toekomstige kopers aanspreken, die misschien een aanbouw zoals de uwe willen! Het toevoegen van een tuinkamer aan uw huis maakt het niet alleen comfortabeler en aangenamer, maar verbetert ook de energie-efficiëntie. Overkappingen van glazen schuifwanden zijn hiervoor uitstekend geschikt; ze kunnen zorgen voor jarenlang plezier én lagere energierekeningen.

Creëer uw eigen droom veranda. Het is nooit te laat.

Een belangrijke stap bij het ontwerpen van uw droom veranda is te beslissen wat u wilt dat het wordt. Uw doel bepaalt hoe u de ruimte gebruikt – als een verlengstuk van uw woonkamer, eetkamer of zithoek, misschien?

Denk na over het doel van uw veranda voordat u begint met het ontwerpen ervan. Als de ruimte een verlengstuk wordt van het woongedeelte overweeg dan het gebruik van het bijbehorende kleurenschema en ontwerpelementen (stoelen, kussens).

Zichtlijnen vanuit binnenshuis

Zodra u de plaats van uw loungebank, eettafel en ander meubilair hebt bepaald, moet u in gedachten houden hoe deze voorwerpen de zichtlijnen van binnen het huis zullen beïnvloeden. Het is belangrijk dat u het uitzicht op uw tuin niet blokkeert met door te veel te spullen in uw veranda te plaatsen!

Lichtinval

Denk aan de hoeveelheid licht in uw veranda. Zit u liever in de schaduw of in de zon? Met automatische jaloezieën kunt u eenvoudig regelen hoeveel licht er binnenvalt. Voordat u verlichting installeert, is het slim om te bedenken waar u ze gaat plaatsen. Bijvoorbeeld: vloerspots, wandlampen, hanglampen of staande lampen. En zorg voor voldoende aansluitpunten op een goed bereikbare plek, zodat de kabels niet over u hele veranda lopen als alles geïnstalleerd is.

Pinterest kan een uitstekende bron voor inspiratie zijn.

De beste manier om inspiratie op te doen is door veel woontijdschriften door te bladeren en tv-programma’s over interieur te bekijken. Tijdens het inspiratieproces zijn Pinterest (en andere zoekmachines) ook een goede bron – u kunt verschillende trefwoorden gebruiken voor een breed beeld van alle mogelijkheden of u voorkeuren ontdekken.

https://mbveranda.nl/