ABJ Fotografie
Image default
Tuin en buitenleven

Nieuw huis, wat doe ik met de tuin?

Verhuizen vergt nogal wat tijd en energie. Je bent maanden van tevoren al bezig, met het omzetten van abonnementen en het opschonen van je huis. Daarnaast zal je ook een gedegen planning moeten maken, om de verhuisdag soepel te laten verlopen. Als het moment dan eenmaal daar is en je eindelijk maar toch, in je nieuwe huis op de bank neerploft, zie je het ineens. Je kijkt naar buiten en bedenkt je: wat doe ik met de tuin?

 

Tuinhuis plaatsen

Als je eenmaal van de verhuisstress bent bijgekomen, wordt het tijd om je te verdiepen in de nieuwe tuin. Deze moet niet alleen mooi worden, je hoopt er ook een praktisch geheel van te maken. Om extra spulletjes te kunnen opbergen, kan je een tuinhuis overwegen.

 

Blokhut met platdak

Een blokhut met platdak, biedt jou de gelegenheid, veel spulletjes op te bergen. Door het platte dak maak je zo optimaal mogelijk gebruik van de ruimte die de blokhut biedt. Door voor een blokhut met platdak te kiezen, krijgt je tuin ook een strakke uitstraling. Heb jij een schutting achter je tuin, dan zorgt deze blokhut voor een symmetrische uitstraling.

 

Maatwerk blokhutten

Wat je ook kunt overwegen, is de aanschaf van een maatwerk blokhut. Maatwerk blokhutten kunnen, zoals hun naam het al doet vermoeden, op maat worden gemaakt. Zo is het mogelijk om de tuin zo optimaal mogelijk in te richten. Met de aanschaf van maatwerk blokhutten creëer je een blikvanger die tot op de centimeter nauwkeurig kan worden aangepast aan de beschikbare ruimte. Als je een kleine tuin hebt, kan dit van grote waarde zijn, omdat je zo heel precies kunt bepalen, hoeveel ruimte jij wil opgeven aan een blokhut. Heb jij echter een grote tuin, dan kan een maatwerk blokhut jouw tuin echt een verlengstuk van jouw huis laten zijn. Kies voor een stijl die recht doet aan jouw woning. Hierdoor verleng je als het ware je huis en worden huis en tuin één geheel.

 

Overkapping

Door de gehele breedte van je tuin te gebruiken voor het plaatsen van een blokhut op maat, kan wellicht ook een mooie overkapping ontstaan. Hierdoor heb jij een extra plek in de tuin waar je heerlijk kunt zitten. Wil jij helemaal uit de band springen, dan kies je daarnaast voor glaspanelen. Zo maak jij het jezelf mogelijk, het hele jaar door te genieten van je tuin.

 

Planten en toebehoren

Als je de tuin voorziet van een groot scala aan bloembakken met planten, dan heb je in elke tijd van het jaar een prachtig geheel om vanuit je tuinhuis naar te kijken. Om in de stijl van hout te blijven, maak jij je tuin helemaal af met een houten leeuw die waakt over jouw nieuwe bestrating. Zo heeft de verhuizing toch tot een hoop goede dingen geleid.

 

https://tuinartikelenoutlet.nl/