ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Zo vergroot je je online vindbaarheid als bedrijf

Zo vergroot je je online vindbaarheid als bedrijf

Ondanks dat mond-tot-mondreclame nog steeds één van de beste manieren is om bekendheid te werven, is digitale zichtbaarheid als bedrijf in de huidige samenleving heel belangrijk. Potentiële klanten gaan via Google op zoek naar diensten op producten. Bijvoorbeeld door het inzetten van Search Engine Optimization (SEO) kun je je website optimaliseren zodat je hoger in de ranglijsten van Googles zoekresultaten komt. Maar je kunt nog veel meer doen om je online vindbaarheid te vergroten. 

 

Zoektermen

Zoektermen zijn woorden die een potentiële klant in de zoekbalk van Google tikt. Hierbij moet je dus bedenken welke woorden een klant hiervoor gebruikt. Als mensen op zoek zijn naar een plek om hun nagels te laten doen, dan is de kans erg groot dat mensen ‘nagelstudio’, of ‘nagelsalon’ gaan Googelen en eventueel een plaatsnaam toevoegen. Het is belangrijk dat je als nagelstudio dit soort woorden dus vaak laat terugkomen op je website. 

 

Doelgroep

Het gebruik van zoektermen moet je echter niet gaan uitbuiten. Dat maakt een tekst namelijk moeilijker te lezen. Dat is waar content marketing om de hoek komt kijken. Je moet van tevoren goed bepalen wat je als bedrijf wil uitdragen, wie je doelgroep is, hoe je die doelgroep aanspreekt en wat het doel is van de tekst. Je moet dus een balans vinden tussen een goed lopende tekst en de verdeling van de zoektermen.

 

Specialisten

Mocht dit je allemaal gaan duizelen of is schrijven totaal niet jouw ding, dan kun je ervoor kiezen om een online marketing bureau in huis te halen. Dat soort bedrijven hebben de juiste specialisten in huis om dit allemaal voor je uit te zoeken. Zij onderzoeken welke zoektermen werken en gaan met je in gesprek over het doel van de content die ze gaan maken. Als ze alle data hebben, dan kunnen de content marketeers aan de slag met schrijven. Met geoptimaliseerde teksten wordt je sneller door Google opgepikt en vergroot jij je online vindbaarheid online.

https://www.traffictoday.nl/