ABJ Fotografie
Image default
Media

Aquarium verlichting

Het gebruik van led-verlichting in een aquarium

Het aantal aquariums die tegenwoordig in een woonkamer worden geplaatst nemen behoorlijk toe. Dat komt, omdat een aquarium voor velen rustgevend werkt en ook een mooi bewegend beeld verschaft in een woonkamer. Het is wel belangrijk dat er voor een aquarium een goede aquarium verlichting wordt gebruikt. Voor een aquarium verlichting worden vaak aquarium ledstrips gebruikt. Aquarium ledstrips geven een mooi helder licht, zodat de vissen en de planten ook tijdens de avonduren goed tot hun recht komen. Je kunt als je te weinig licht hebt de ledstrips koppelen. Door ledstrips koppelen krijg je een langere lengte led-verlichting en zal het licht nog beter verspreid worden. Omdat je de led-verlichting tegenwoordig ook kunt dimmen, kun je een mooi zacht licht krijgen.

De voordelen van een ledverlichting

Een led-verlichting is een functionele verlichting. Ook verbruikt een led-verlichting veel minder energie dan bijvoorbeeld een tl-verlichting. Omdat een led-verlichting veel langer meegaat hoeven de lampen minder snel vervangen te worden. Ook zal een led-verlichting beter werken tegen de algen strijd dan een tl-verlichting. Wanneer je de verlichting in het water wil aanbrengen heb je waterdichte led strips nodig. Je kunt waterdicht led strips op iedere gewenste plaats in het aquarium aanbrengen. Als je ze kunt dimmen, kun je in het water mooie effecten bereiken. Door de verschillende kleuren die in een aquarium aanwezig zijn van de vissen en planten kun je dagelijks genieten en tot rust komen bij je aquarium.

Het gebruik van een RGB-verlichting

Wil je in een aquarium de kleur van het licht aanpassen dan kun je door het gebruik van de RGB-verlichting de kleuren rood, groen en blauw instellen. We kunnen in principe hiermee iedere kleur licht instellen die gewenst is. Voor de groei van de planten is een witte, rode of blauwe led voldoende. Omdat er planten zijn die beter bij een bepaalde kleur groeien is het mogelijk om daar door het gebruik van de RGB-verlichting aan te voldoen.

https://123ledstrips.nl/