ABJ Fotografie
Image default
Auto's en Motoren

Hoe bevestigd u de dashcam?

Een camera die ons helpt om beelden tijdens het rijden vast te leggen, noemen wij een dashcam. Het is een kleine camera die start met filmen zodra u begint met rijden. Het helpt u om uw hele rit vast te leggen. Om de beste beelden op te nemen is het belangrijk dat de camera goed gepositioneerd is. Dit houdt in dat de camera hoog moet staan om alles van de weg op te pakken. Staat het niet hoog genoeg dan zal u hoogstwaarschijnlijk beelden krijgen waarop uw motorkap grotendeels te zien is en uw ruitenwissers zullen vast ook in beeld staan. Dit is natuurlijk niet het doel dat u voor ogen heeft. De autofocus van de camera is gaat ook een rol spelen bij de positionering van de camera.

Als uw camera uw motorkap opvangt dan zal de motorkap scherp in het beeld verschijnen en zal uw rit erg wazig gefilmd worden. Bevestig de camera ook altijd met een goede zuignap, zodat deze altijd stevig blijft zitten. Hoe beter het materiaal hoe minder snel de camera zal losraken tijdens het rijden. Zo valt en beschadigd uw camera niet.
 

Hoe schoner uw raam, hoe scherper de dashcam beelden

Wanneer u de camera gaat bevestigen is het belangrijk om een schoon raam te hebben. Dit bevordert het hebben van scherpe beelden. Houd er rekening mee dat de plaatsing van de dashcam het misschien onmogelijk maakt om stof en vogelpoep voor de camera te verwijderen met uw ruitenwissers. Het is handig om na te kijken of de ruitenwissers toereikend zijn. Zo niet, de camera wellicht wat lager hangen.
 

Het gebruik van de voedingskabel van uw dashcam

Bij het gebruik van de oplader is het belangrijk om de oplader niet in de dashcam te laten. Het kan namelijk zo zijn dat u tijdens het rijden de oplaadpoort en oplader beschadigt. Hierdoor kan het zo zijn dat u geen contact meer krijgt tussen de oplader en stroom. Dit heeft dan als gevolg dat u zonder oplader komt te zitten en een camera heeft met een kapotte poort.

 

Geen stress, alleen maar gemak

Het is ook mogelijk om een partij in te schakelen die de dashcam voor u inbouwd. Carcam.nl verkoopt dashcams die weggewerkt kunnen worden in de binnenspiegel van uw auto. Zij installeren de dascham en u hoeft verder niets te doen.