ABJ Fotografie
Image default
Media

LED lamp knippert

Help! Mijn LED lamp knippert!

Het gebeurt niet vaak, maar het is altijd vervelend wanneer je LED lamp knippert. Knipperende lampen zorgen voor afleiding en irritatie en in het ergste geval zelfs hoofdpijn. Gelukkig is de oplossing makkelijk gevonden als je LED lamp knippert!

De oorzaken van een knipperende LED

Dit zijn de meeste voorkomende oorzaken: De LED driver is kapot gegaan Soms branden deze door, dit is simpel op te lossen door de lamp te vervangen. De stroomvoorziening fluctueert Zijn je LED lampen aangesloten op dezelfde groep als, bijvoorbeeld, je waterkoker? Dan kan bij het aanzetten van dit soort apparaten je lampen ook gaan knipperen. Verplaats dan je waterkoker of lampen naar een andere groep. De dimmer is niet de juiste Als je de LED lamp niet aansluit op de juiste dimmer, waardoor deze bijvoorbeeld een te hoge elektrische lading krijgt, is de enige oplossing om de dimmer te vervangen door een speciale LED dimmer. Controleer van te voren wel even of je LED lamp zelf wel dimbaar is.

Halogeen vervangen door LED

Makkelijk op te lossen, toch? Ben je nu helemaal om en wil je al je lampen van halogeen vervangen door LED dan hebben we hier een aantal tips.

Hoeveel lumen nodig

Allereerst dien je te bepalen hoeveel lumen nodig is. Je wilt natuurlijk wel de juiste sfeer creëren en ervoor zorgen dat de kamer goed verlicht is. Hoe hoger het aantal lumen in de lamp, hoe sterker het licht. Heb je een grote kamer, kies dan voor een hoger lumen aantal. Hetzelfde geldt als je een donkere kamer hebt. Bij een lichte kamer kom je dikwijls weg met minder lumen.

Noxion LED lampen

Een aanrader zijn lampen van Noxion. Noxion maakt hele fijn en kwalitatief goede LED lampen. Als je deze nog niet kent raad ik aan om ze een keer uit te proberen en zo zelf een mening te vormen.

https://123lampenshop.nl/