ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Waterlekkages verhelpen met Loodgieter Amstelveen

Vroegtijdige opsporing van een waterlek kan u geld besparen en mogelijke rampen voorkomen. Hieronder vindt u enkele aanwijzingen dat u mogelijk een lek heeft. Overweeg om contact op te nemen met Loodgieter Amstelveen voor reparatie van waterlekken.

Controleer je watermeter

Een van de beste manieren om erachter te komen of er een lek is in een deel van uw leidingen, is door de watermeter te controleren. Om dit te doen, moet u eerst al het water in uw huis afsluiten. Draai alle kranen dicht en zorg ervoor dat de vaatwasser en wasmachine niet werken. Bekijk vervolgens de meter en kijk of deze begint te veranderen. Als dit het geval is, heeft u waarschijnlijk een snel bewegend lek. Als de meter niet onmiddellijk verandert, wacht dan twee uur en controleer hem opnieuw. Als het is veranderd ondanks dat al het water is uitgeschakeld, heeft u mogelijk te maken met een langzamer lek. Het lek kan overal achter de meter zijn, of zelfs onder de grond. Onthoud dat alle leidingen na de meter de verantwoordelijkheid van de huiseigenaar zijn.

Houd uw factuur in de gaten

Als uw rekening constant stijgt, maar uw gewoonten voor watergebruik niet zijn veranderd, kan een lek de oorzaak zijn. Verzamel enkele rekeningen van de afgelopen maanden en vergelijk ze om te zien of er een gestage stijging is. Uw waterrekening moet van maand tot maand binnen hetzelfde bereik blijven. Onthoud dat sommige van uw leidingen ondergronds kunnen zijn. Mogelijk ontdekt u in dit deel van uw systeem nooit lekken, maar u betaalt er altijd voor. Het is het beste om een ​​professionele loodgieter alle leidingen grondig te laten controleren. Een warme plek op de vloer (met leidingen onder de vloer) of het geluid van stromend water hebben snelle, professionele aandacht nodig.

Pak wat kleurstof

Toiletten kunnen tot 30 procent van uw waterverbruik uitmaken, dus u moet controleren of ze goed werken. Om op lekken te testen, voegt u een paar druppels kleurstof toe aan uw toilettank en wacht u 10 minuten. Als de kleur in je kom verschijnt, heb je een lek waardoor het water uit de tank naar je afvoer kan stromen zonder de kom ooit door te spoelen.

Controleer buitengebruik

Lekken gebeuren niet alleen binnenshuis, maar ook buiten. Controleer uw buitensluitingen door een tuinslang te bevestigen; Als er water door de aansluiting sijpelt terwijl de slang loopt, vervang dan de rubberen slangpakking en controleer of alle aansluitingen goed vastzitten. Overweeg eens per jaar een professional te bellen om uw irrigatiesysteem te controleren, als u er een heeft. Een systeem met zelfs maar een klein lek zou 6.300 liter water per maand kunnen verspillen.

Gebruik gezond verstand

Maak er een gewoonte van om achterin kasten en onder wasbakken regelmatig te controleren op tekenen van schimmel of vieze luchtjes die op een lek kunnen duiden: onmiddellijke aandacht kan u duizenden reparaties besparen. Overweeg om een ​​professionele loodgieter een jaarlijkse inspectie van uw huis te laten maken om te controleren op lekken of mogelijke problemen.

Wees vooral waakzaam als uw huis ouder is dan 25 jaar; uw leidingsysteem bevindt zich mogelijk aan de dalende kant van zijn levensverwachting. Inspecteer alle toegankelijke aansluitingen bij de boiler, pompen, wasmachineslangen en kleppen op oxidatie of verkleuring – duidelijke tekenen van een langzaam lek. Als u ergens in uw leidingsysteem een ​​lek vermoedt, neem dan contact op met een vakman om zo snel mogelijk een reparatie uit te voeren. Wacht niet tot het erger wordt en je een echte puinhoop krijgt!

Professionele begeleiding nodig?

Loodgieter Amstelveen is de beste in waterlekkages verhelpen.

https://loodgieter-amstelveen.nu/