ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Waar moet ik op letten bij het kopen van een tweedehands wasmachine?

Hoewel het kopen van een gloednieuwe wasmachine altijd een goed idee is, kan een gebruikte wasmachine kosten besparend zijn en een goede aankoop als u deze zorgvuldig kiest.

 

Waar te kopen?

U kunt online geweldige aanbiedingen krijgen voor gebruikte wasmachines. Een gebruikte wasmachine is misschien niet zo fijn als een gloednieuwe, maar kan een goede optie zijn als u een beperkt budget heeft. Hoewel veel mensen zouden zeggen dat het kopen van een oude of tweedehands wasmachine een geweldige manier is om een paar euro te besparen, blijft het een feit dat het kopen van gebruikte of tweedehands spullen zijn eigen nadelen of risico’s met zich meebrengt. Dit betekent echter niet dat u deze optie niet moet overwegen. Zorg ervoor dat u weet waar u op moet letten bij het kiezen van een wasmachine die al eerder is gebruikt.

 

Capaciteit

Of het nu een oude of nieuwe machine is die u van plan bent te kopen, het eerste dat u moet overwegen, is de capaciteit van de trommel. Of u voor een grotere trommelcapaciteit moet gaan of een kleinere, hangt af van hoe vaak u de machine gebruikt en / of het aantal leden in uw gezin. Het voordeel van het kiezen van een wasmachine met een grotere trommelcapaciteit is dat deze elke keer dat u de machine gebruikt meer kleding kan wassen. Hierdoor gebruikt u de machine minder vaak en bespaart u op water en elektriciteit. De trommelcapaciteit van wasmachines varieert van 3 kg tot 9 kg, maar de optimale capaciteit voor de meeste huishoudens is 7 kg. Onthoud ten slotte dat er niets beter is dan een ‘ideale’ capaciteit, en dat u moet bellen op basis van uw wasbehoeften.

 

Witgoed 2e hands

Als u eenmaal heeft besloten wat de ideale capaciteit van uw wasmachine is, is de volgende factor die u moet overwegen het merk. Sommige merken zijn beter dan andere als het om betrouwbaarheid gaat. Het kopen van gebruikte elektrische apparaten kan lastig zijn, en u moet extra voorzichtig zijn. Witgoed 2e hands van een merk zijn duurzamer dan gewone wasmachines. Bij het kopen van gebruikte wasmachines is dit een belangrijke overweging.

 

Jaar van fabricage

Zoals we allemaal weten, neemt de efficiëntie van tweedehands witgoed in de loop van de tijd af. Dit is de reden dat u het bouwjaar van uw tweedehands witgoed moet weten. Volgens schattingen moet u niet van plan zijn te investeren in een apparaat dat ouder is dan 5 jaar om onderhoudsproblemen te voorkomen. Het wordt aanbevolen om niet te kiezen voor een machine die ouder is dan 2-3 jaar. Naast de bovengenoemde factoren, is het essentieel dat u met de vorige eigenaar praat over de omgang met de wasmachine, om erachter te komen of er grote reparaties zijn geweest of andere diverse problemen.

                                                       

https://wgswitgoed.nl/