ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Redenen waarom een open haard in de achtertuin best een goed idee kan zijn

Denk je erover om de buitenruimte op te fleuren door warmte en sfeer toe te voegen? Dan is een buitenhaard misschien wel de perfecte keuze voor jou. Zo nodig je waarschijnlijk vaker vrienden, familieleden en buren uit in je tuin. Of je nu een kleine familiekamer of een grote achtertuin heeft, het bouwen van een buitenhaard kan een geweldige investering zijn die jaren meegaat. Hieronder vind je enkele redenen waarom jij deze winter zou moeten investeren in het bouwen van een buitenhaard. 

Hoe werkt een buitenhaard? 

Laten we eerlijk zijn, wie geniet er niet van het plezier, de ontspanning (en de smoron!) van een ouderwets zomerkampvuur? Maar voor velen van ons is het installeren van een vuurplaats buiten geen realistische optie. Soms is de ruimte te klein of heeft ons gebied regels die open vuur verbieden. Dit is waar een buitenhaard om de hoek komt kijken. Buitenhaarden worden op dezelfde manier gebouwd als hun tegenhangers binnenshuis en worden meestal bevestigd aan een terras van beton, steen of baksteen. Het voegt elegantie toe aan onze tuinen, terrassen en tuinen, omdat het ongelooflijk functioneel en eenvoudig te installeren is. Bovendien wordt de rook omhoog en uit de schoorsteen geleid – niet in het gezicht van jou en je dierbaren. Het bestaat meestal uit een open haard en schoorsteen en kan worden schoongemaakt en onderhouden met hetzelfde gereedschap dat je zou gebruiken voor een binnenhaard. Omdat hij buiten staat, hoef je de buitenhaard niet zo vaak schoon te maken als wanneer hij binnen zou staan. Aangezien een schoorsteen niet altijd een probleem is bij een buitenhaard, is er niet per se een rookrek nodig – hoewel sommige modellen dat wel doen. Buitenhaarden zijn ook goedkoper om te installeren omdat ze geen ventilatie nodig hebben, waardoor de installatie vrij eenvoudig is in vergelijking met een binnenhaard. 

Waarom een ​​buitenhaard kopen? 

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je een open haard in je achtertuin zou moeten bouwen. Hieronder wordt er eens gekeken naar enkele van de populairste redenen:

Voeg een centraal punt toe aan de tuin 

Het eerste wat het voor je kan doen, is een centraal punt aan de tuin toevoegen. Op dit moment heb je misschien een achtertuin die alleen maar vlak, groen gras is. De meeste mensen hebben zulke achtertuinen, dus wat maakt jouw achtertuin gedenkwaardig? Een open haard kan zeker een ankerherinnering in uw tuin creëren. 

Meer gebruik in de tuin 

Een buitenhaard heeft ook als voordeel dat je de tuin waarschijnlijk vaker zult gebruiken. Helpt je meer excuses te vinden om rond te hangen in de achtertuin. Je kunt bijvoorbeeld je vrienden uitnodigen voor een gezellige avond. De open haard geeft je ook een reden om naar je tuin te kijken. 


Ontspanning 

Een open haard in de achtertuin kan een ontspannend element in de achtertuin brengen. Je kunt frisse lucht inademen terwijl u de warmte van de open haard voelt. En het beste van alles, je hoeft alleen maar achterover te leunen, te ontspannen en te genieten. Het kan avonden creëren waarop je gewoon kunt zitten en nadenken, of avonden waarop je kunt ontspannen met vrienden en familie. Je trekt waarschijnlijk ook meer mensen aan om bij jouw thuis af te spreken, in plaats van dat jullie naar een bar of restaurant gaan. Wens je hier advies over? Je kunt terecht bij Hendriksvegers.