ABJ Fotografie
Image default
Gezondheid

Angst voor de dood overwinnen: hoe de doodsangst te behandelen?

Omgaan met doodsangst is een ingewikkeld proces, of je nu terminaal ziek bent of niet. Sterfte is een moeilijk onderwerp om mee te worstelen, of je nu gezond bent of niet.artikel over de angst voor de dood.

Als de angst voor de dood je overweldigt, kan het zoeken naar standaardbehandelingen voor angst, professionele hulp of het leren van gezonde coping-mechanismen je ticket zijn naar verlichting en controle over deze emoties.

Dat gezegd hebbende, hier zijn negen manieren om je angst voor de dood te beheersen:

Oefening

Studies tonen aan dat lichaamsbeweging kan helpen bij het beheersen van angst. Het kan er ook voor zorgen dat uw lichaam langer gezond blijft, wat de levensverwachting kan verhogen.

Meditatie

De onvermijdelijkheid van de dood is een hoeksteenonderwerp geweest voor veel religieuze en spirituele filosofieën, en het is geen verrassing dat een zoektocht naar vrede in veel gevallen heeft geleid tot meditatiepraktijken.

Meditatie is een geweldige manier om ademhalingstechnieken en andere hulpmiddelen te gebruiken om die opdringerige gedachten over de dood in de loop van de tijd te kalmeren.

Praattherapie en ondersteuning

Als je onvermijdelijke dood een bron van angst is, praat er dan met iemand over. Een therapeut of goede vrienden en familie zijn geweldige hulpmiddelen als je deze gevoelens hebt, en iemand die je vertrouwt kan een geweldig persoon zijn om deze gedachten te uiten in een veilige en gezonde, ondersteunende omgeving.

Verander je gewoonten

Onderzoeken wat je gedachten over de dood triggert en hoe je die gedachten krijgt, kan een geweldige manier zijn om patronen op te merken en toekomstige angstige gedachten te vermijden. Het is misschien niet logisch om deze triggers helemaal te vermijden, maar als je weet dat ze bestaan, heb je meer keuzevrijheid wanneer ze zich in de toekomst voordoen.

Leer herkennen wanneer je angstig wordt

Zelfs als je niet kunt voorkomen dat triggers je in een angstige spiraal sturen, kan het herkennen van de tekenen van angst in je eigen dagelijkse leven je helpen aanvallen eerder te herkennen en te leren die gevoelens te temperen met copingstrategieën.

Exposure-therapie

Neem dit bijvoorbeeld: tijd doorbrengen met spinnen is een geweldige manier om je angst voor spinnen aan te pakken. Dus als het om de dood gaat, is leren comfortabel te zijn in het ongemak hetzelfde.

Blootstelling aan de dood hoeft er niet uit te zien als een bijna-doodervaring. Of het nu gaat om gesprekken over de dood of het hiernamaals, het visualiseren van de nasleep van een begrafenis of gewoon praten over een terminale diagnose, blootstelling kan de oplossing zijn om angstige gedachten te onderdrukken.

Zoek professionele ondersteuning

Hulp krijgen voor angst kan een van de vele vormen aannemen, maar het begint allemaal met een gesprek met een zorgverlener over uw symptomen. Overleg met uw zorgverlener of vraag om een ​​verwijzing. U kunt ook online hulp vinden via de geestelijke gezondheidsdiensten van Hims.

Krijg therapie

Zodra u professionele ondersteuning zoekt, kunt u worden doorverwezen naar het pad van psychotherapie. Therapie voor angst is tegenwoordig gebruikelijk, en een populaire vorm is cognitieve gedragstherapie of CGT.

CGT is een systeem dat je leert hoe je angstige denkpatronen kunt identificeren en uiteindelijk kunt reguleren, en het kan werken voor doodsangst, net als bij elke andere vorm van angst.

https://nickdewaard.nl/bang-voor-de-dood