ABJ Fotografie
Image default
Auto's en Motoren

Basisverzekering auto

Een nieuwe auto is natuurlijk erg leuk. Je kunt ermee naar je werk, naar de winkel, op reis, eigenlijk gewoon gaan waar je wil wanneer je wil. Maar een auto hebben betekent ook heel wat zaken op orde stellen. Daarbij hoort natuurlijk het aanschaffen van een autoverzekering. De basisverzekering is zelfs verplicht. Ontdek meer in onderstaand artikel!

 

Wat is een basisautoverzekering?

 

De basisverzekering voor je auto wordt ook wel ‘Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering’ of WA-verzekering genoemd. De WA-verzekering is verplicht voor iedereen die een auto bezit. Wat houdt deze verzekering juist in? Een WA-verzekering is een verzekering met de minimum dekking. Als je een ongeval tegenkomt wordt enkel de schade vergoedt die aan de andere auto werd aangericht. Als jouw eigen auto dus schade heeft opgelopen, dan moet je dit nog steeds uit je eigen zak betalen. Het voordeel is dan wel dat een WA-verzekering veel goedkoper is dan de andere verzekeringen. Daarom wordt er vaak voor gekozen om het enkel bij een basisverzekering te houden.

 

Wanneer kies je het best voor een WA-verzekering

 

Een WA-verzekering heeft misschien een beperkte dekking, maar in sommige gevallen is zo’n basis meer als genoeg. Een basisverzekering voor je auto is bijvoorbeeld voldoende wanneer je een auto koopt die 10 jaar of ouder is. Op die manier lopen de kosten niet te hoog op wanneer je auto schade treft. Bij een erg oude auto is het ook de moeite niet om maandelijks een groot bedrag neer te tellen. Ruimere dekkingen zijn meer voor jonge auto’s en auto’s met een hoge waarde. Als je auto op afbetaling is, dan is het ook aangeraden om een ruimere dekking te kiezen. Maar in andere gevallen kan een basisverzekering voor je auto dus prima volstaan.

 

De juiste verzekeraar kiezen

 

Ook het kiezen van de juiste verzekeraar is van belang, wanneer je opzoek gaat naar een auto verzekering. Kies steeds voor een vertrouwde verzekeraar, met kennis van zaken, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Het is altijd slim om te kiezen voor een gerenommeerde autoverzekeraar te gaan zoals Univé. Wil je graag meer weten? Neem dan eens een kijkje op: Autoverzekering.nl – Univé.


http://autoverzekering.nl