ABJ Fotografie
Image default
Vakantie

De enige gids die je nodig hebt voor een boottocht naar Klein Curaçao

Geschiedenis van Klein Curaçao

Jaren geleden brachten de lokale bevolking geiten naar Klein Curaçao, wat leidde tot de verwoestijning van het eiland. Daarnaast werd er op het eiland fosfaat gewonnen en geëxporteerd naar verschillende Europese landen. Toen de fosfaatreserves uitgeput raakten, zakte het niveau van het eiland, wat meer gevolgen had dan aanvankelijk werd verwacht. Het verlaagde niveau van het eiland droeg bij aan het verminderen van het aantal zeevogels. Klein Curaçao was ook de thuisbasis van de grootste populatie monniksrobben van het Caribisch gebied.

Klein Curaçao maakte ook deel uit van de slavenhandel. De Nederlandse West-Indische Compagnie bracht veel slaven uit Afrika naar Curaçao. Ze zetten een quarantaine op voor de zieke slaven op het eiland. De overblijfselen van het eerste quarantainegebouw zijn nog steeds te vinden op het eiland. Op Klein Curaçao zijn veel graven te vinden aangezien de slaven, evenals de andere bemanningsleden en passagiers aan boord van de slavenschepen die de reis niet overleefden, op het eiland werden begraven.

Een hotspot voor dieren in het wild

Een van de beste snorkelplekken en onderwatergrotten in de omgeving is rond Klein Curaçao, een hotspot voor wilde dieren. Bekijk het levendige onderwaterleven en verken de kleurrijke koraalriffen! Er zijn ook verschillende scheepswrakken om rond te verkennen. Dolfijnen en vliegende vissen kunnen ook worden gespot in afgelegen gebieden. Meestal bieden de trips de kans om met zeeschildpadden te zwemmen. Gezien de overvloed aan dieren in het wild, werd het eiland in 2018 aangewezen als beschermde Ramsar-site.

Breng je onderwater ervaring naar een hoger niveau door te gaan duiken bij Klein Curaçao

Ontsnap naar de rust

1,5 Kilometer lang ongerept, wit zandstrand wacht op u op Klein Curaçao als u gewoon op zoek bent naar wat rustige momenten. U kunt een gemakkelijke wandeling maken naar de historische vuurtoren, een iconisch gezicht van het eiland of het enorme scheepswrak Maria Bianca Guidesman aan de oostkust. Afgezien van enkele kokospalmen, heeft het eiland weinig vegetatie. Als u echter op zoek bent naar wat schaduw, zijn er enkele met palmbladeren bedekte schuren.

Kies je excursie verstandig

Een Klein Curaçao trip is meestal vrij lang, ze duren ongeveer 9 uur, met uitzondering van motorboot tochten die 5 en een half uur duren. Gezien het feit dat het een onbewoond eiland is, is het beter om veilig te zijn en een reis te kiezen waarbij je van alle nodige voorzieningen wordt voorzien, vooral als je met kinderen reist.

Je kunt kiezen voor een eendaagse georganiseerde excursie met snorkel activiteiten op de beste plekken en voorzien van snorkelspullen of duikuitrusting. Omdat dit een onbewoond eiland is, raden we aan om een ​​reis te kiezen waarbij lunch en drankjes zijn inbegrepen. Onze keuze is een dagtocht per catamaran die elke dag vertrekt behalve op zaterdag met een open bar, vegetarische opties en het is perfect voor kinderen.