ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

De geschiedenis van vloerisolatie

Als je aan het twijfelen bent om je vloer laten isoleren door fijne ISOSEL VLOERISOLATIE, moet je je bedenken dat de wereld van isolatie een lange geschiedenis heeft en zich dus ver heeft ontwikkeld. In de middeleeuwen begonnen de mensen al met het isoleren. In die tijd isoleerde de mensen vaak met simpele producten zoals hennep, kurk maar ook zelfs mos. Mos is natuurlijk een heel toegankelijk materiaal, want je kan het overal wel vinden in de natuur. De mensen isoleerde toen om de strenge kou buiten te houden want vroeger was het een stuk kouder dan nu. De mensen gebruikte vuurtjes, maar dat was niet praktisch binnenshuis als je geen luchtafvoer had.

Isolatie vanaf de 19e eeuw

Vanaf de 19e eeuw werd er pas echt goed nagedacht over het isoleren van huizen. Dit kwam voornamelijk door de industrie die toen op gang kwam. Vanaf toen werden er materialen zoals rubber, wol of houtkrullen gebruikt. Dat wordt natuurlijk gemaakt door de fabrieken die toen ontstonden. Deze isolatie materialen werden niet zoals nu onder de vloer geplaatst maar er tussen. Je zag dus het isolatiemateriaal tussen de planken uit komen. Tegenwoordig ziet dat er een stuk netter uit want het is niet zichtbaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je vloer er minder mooi uit gaat zien.

Isolatie vanaf de Tweede Wereldoorlog

Vanaf de tweede wereldoorlog werd het isoleren van huizen ook echt gunstig. Er werden betere materialen gebruikt voor het isoleren van de huizen. De gebruikte materialen kwamen niet meer uit eigen land maar uit het buitenland. Het werd een stuk serieuzer vanaf die tijd, want steeds meer mensen begonnen hun huizen eenvoudig te isoleren. Door de jaren heen na de tweede wereldoorlog is het steeds verder ontwikkeld tot het niveau van nu. Nu is het zelfs verplicht om je huis te isoleren. Maar vaak is de verplichte hoeveelheid niet genoeg en is het dus ook handig om je vloer te laten isoleren, iets waar een stuk minder mensen aan zouden denken.