ABJ Fotografie
Image default
Verbouwen

Steigers in de steden

Door een mooie steiger huren kan jij een die gebouw die midden in de drukke stad staat onderhouden. Steiger hoeven tegenwoordig helemaal niet belemmerend te zijn voor het voetverkeer. Steiger kunnen ook een looptunnel hebben onder de steiger door. Dit zie je vaak in steden zoals New York, waarbij het voetverkeer zo min mogelijk belemmerd mag worden. Deze steigers zorgen ervoor dat de gebouwen goed onderhouden kunnen worden en dat de stad kan blijven functioneren. Steden zoals Amsterdam zijn heel oud en vereisen steeds meer onderhoud aan de gebouwen, dus een steiger met een looptunnel is daar de ideale oplossing voor.

Steigers in London

De bekende kerk de Big Ben staat al een hele tijd in de steigers omdat er flink wat onderhoud moest worden gedaan. Zonder steigers zou het heel moeilijk zijn om op zo’n grote hoogte te werk moeten gaan. Het is belangrijk dat de mensen die de Big Ben restaureren zich veilig voelen als zij aan zo’n iconische kerk werken. De steiger zorgt er voor dat je op een veilig en stabiel platform kan staan op een grote hoogte. Er is eigenlijk geen alternatief voor werk op zo’n hoogte, behalve dat je de mensen die restaureren aan een touw kan vastzetten, maar dit is natuurlijk niet stabiel een helemaal niet veilig.

Steigers in Utrecht

De bekende Dom in de stad Utrecht staat ook al heel lang in de steigers net zoals de Big Ben. Deze kerk is ook een heel oud monument en had zijn restauratie nodig na al die jaren. De steigers zorgen ervoor dat de kerk weer helemaal mooi gemaakt kan worden en er weer zoals vanouds uit zien. Het wordt verwacht dat de Domtoren in de stad Utrecht eind 2024 klaar zou zijn. Zonder de steigers had het waarschijnlijk nooit mogelijk geweest om binnen een relatief korte tijd de toren af te krijgen. De uitvinding van de steiger heeft ons veel tijd en moeite bespaard met het restaureren en bouwen van gebouwen.