ABJ Fotografie
Image default
Woningen

De meest gemaakte fouten bij een open huis

Een goede manier om een huis te verkopen is het houden van een open huis. Bij een open huis stelt een verkoper zijn woning open voor geïnteresseerden. Het is een laagdrempelige manier om potentieel geïnteresseerden kennis te laten maken met een woning. Meestal vindt een open huis plaats in het weekend of in de avond. Omdat de makelaar niet aanwezig is, zal de geïnteresseerde koper alle vragen aan u stellen. U moet dus wel op uw hoede zijn dat u niet teveel gaat praten, want alles wat u zegt kan vragen oproepen. Dé makelaar Amsterdam, Groot Amsterdam Makelaardij, kan u goed begeleiden bij het organiseren van een open dag. Wij zijn een bekende makelaardij Amsterdam met jarenlange ervaring.

 

Bereid je als verkoper goed voor

Zorg dat de woning goed opgeruimd is en haal heel persoonlijke zaken, zoals fotolijstjes weg. In een neutraal interieur voelen potentiële kopers zich meer op hun gemak. Laat eerst iemand anders door uw huis lopen, voordat u de woning openstelt. Wellicht zijn er nog goede suggesties om de woning beter te presenteren. Zorg er altijd voor dat de woning goed schoon is, niets geeft zo’n slechte eerste indruk als een vies huis. Bereid u ook goed voor op vragen van de geïnteresseerde koper, zoals de reden dat u wilt verhuizen en vragen over de buurt. Maak een lijstje van potentiële vragen. Berg kostbare en breekbare spullen goed op.

 

Zorg voor weinig afleiding en creëer gezelligheid

Zet de temperatuur niet te hoog en laat radio en televisie uit, dat leidt namelijk allemaal af. Creëer rust in huis en zorg dat kinderen en huisdieren niet aanwezig zijn. Ook de spulletjes van de kinderen en/of huisdieren opruimen. Zorg dat het licht goed binnenkomt in de woning, zet gordijnen of vitrage open. Door de geur van koffie en appeltaart creëert u huiselijkheid. Schenk uw gasten altijd iets in, dat is gastvrij en creëert een ontspannen sfeer, de kijker moet zich thuis gaan voelen in de woning.

 

Voorkom teveel drukte bij grote animo

Als er veel animo is voor uw huis, kan het erg druk overkomen in de woning. De woning komt dan al snel als klein over en kijkers krijgen een verkeerde indruk. Dat moet u te allen tijde voorkomen. Vraag mensen even te wachten bij te grote drukte en geef aan hoeveel tijd men heeft per kijker.

 

Wees eerlijk en vermeldt verborgen gebreken

Wellicht zijn er verborgen gebreken, er is een meldingsplicht, omdat er anders na de koop een claim neergelegd kan worden bij u. Wees altijd eerlijk over de staat van de woning en eventuele verborgen gebreken. Maar vermeldt bijvoorbeeld ook eerlijk dat er asbest is verwerkt in de woning, ook als die niet zichtbaar is. De sanering van asbest is op de lange baan geschoven, dus u kunt het gerust melden, er is geen saneringsplicht te verwachten op korte termijn. Er is politiek geen draagvlak voor om de rekening van sanering bij de eigenaar te leggen.

 

Neem contact met ons op voor een vlotte verkoop van uw woning

Zoekt u een makelaardij Amsterdam, die de Amsterdamse markt goed kent, dan bent u bij Groot Amsterdam Makelaardij op het goede adres. Dé makelaar Amsterdam zal alles op alles zetten om uw woning optimaal te verkopen.

https://www.grootamsterdam.nl/