ABJ Fotografie
Image default
Fotostudio

De werktuigen van de slotenmaker – ter plaatse – installaties van sloten en deuren

Men heeft veel apparaten en gereedschap nodig om deursloten en verschillende andere accessoires te kunnen installeren. Voor dit werk ter plaatse kan men een aantal verschillende zagen gebruiken zoals de kompaszaag ( ook gekend als de sleutelgatzaag ), de reciprozaag, gatenzagen van verschillende maten die gebruikt worden met centerboren om sloten op deuren te installeren, zagen voor bouwplaten ( gipsplaten) en voor de goede orde voeg ik er nog een bezem en een stoffer, druppelfolie en een stofzuiger aan toe.

Een assortiment nagels en moeren ( van allemaal verschillende maten, types , eentoerige schroefkop, enz …) tesamen met een schroefmachine vinden hun weg bij het installeren van deuren en deuraccessoires tesamen ook met een blik, houtlijm, een bladpik , cutters en lemmetten, slotplaten en slotdozen in alle maten.

Houtbeitels van groot naar klein , zijn ook nodig als de deuren waarop de slotenmaker sloten en andere accessoires installeert, van hout zijn. Zijn er nog meer, vraag je. Natuurlijk zijn er nog meer en we zouden het niet anders willen, want de slotenmaker heeft beslist meer tot zijn beschikking als hij deze opdrachten moet uitvoeren. Er is ook nog de hefboom, het werktuig om cilinders te verwijderen, verschillende afdekplaatjes, deurversterkers met verschillende afwerkingen en maten, koevoetjes en een schep als men die nodig heeft.

Mag ik je nog even rondleiden, de boormal is een sjabloon om nauwkeurige uitsnijdingen te frezen voor sloten en deuraccessoires en om installatieruimtes in de deur af te werken.

Het lijkt soms wel of deursloten en deuraccessoires gemakkelijke te doen zijn, iets dat door iedereen kan vervangen worden, maar je zou er nog wel eens willen over nadenken als je al die moeite en aandacht ziet die er nodig is om dat werk te doen.

Maar al te vaak komen doe-het-zelvers en handige harry’s tot het besluit dat die taken weggelegd zijn voor een slotenmaker met al zijn gereedschap en het echt geen opdracht is die zij feilloos kunnen afwerken. Veel van de items die in deze serie beschreven zijn, lijken wel heel gewoon en gemakkelijk te gebruiken, en misschien zijn ze ook wel gemakkelijk zo te zien in theorie, maar de job van de slotenmaker, hun ervaring en de tijd die ze besteden aan het uittesten van de nauwkeurigheid en de betrouwbaarheid van hun werktuigen, kunnen het best worden toevertrouwd aan die mensen die ze dagelijks gebruiken.

Wil je een echte slotenmaker inhuren? Neem dan eens een kijkje door op professionele slotenmakers in Rotterdam te zoeken in Google. Hier zult u de meeste bekwame slotenmaker bovenaan vinden.

 

www.locksecure.nl