ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Een checklist voor het verkopen van uw huis

Het verkopen van uw huis kan veel stress met zich meebrengen. Wanneer u de goede stappen volgt is, kan deze stress voorkomen worden. Het belangrijkst bij het verkopen van uw huis is het vinden van een makelaar, waar u een goed gevoel bij heeft. Wij van makelaar Amsterdam hebben deze checklist opgesteld om onze werkwijzen toe te lichten.

Wie zijn wij

 

Laten we eerst even iets over onszelf vertellen. Makelaar Amsterdam is een makelaarskantoor die de afgelopen jaren veel ervaring heeft opgebouwd in Amsterdam en omstreken. Wij staan voor een persoonlijke, gedreven, no-nonsense en professionele aanpak. Verder beschikken wij u over een gedreven en enthousiast team die u graag willen helpen.

 

Het te koop zetten van u huis.

Nadat u contact met ons heeft opgenomen, gaan we ervoor zorgen dat we alle belangrijke informatie over uw huis verzamelen, zodat we deze informatie daarna volledig aan potentiële kopers kunnen aanleveren. Hierdoor kunnen er achteraf geen problemen ontstaan. Daarna gaan wij uw huis grondig bekijken en vergelijken met de huidige huizenmarkt. Na de vergelijking stellen wij een verkoopwaarde vast. Als laatste stap bepalen wij samen met u de vraagprijs. De vraagprijs hangt af van uw persoonlijke situatie. Wilt u bijvoorbeeld uw huis snel verkopen dan is het verstandig om een lagere vraagprijs te hanteren.

 

Het huis staat te koop

De vraagprijs is in ons laatste gesprek vastgesteld en we hebben uw huis te koop aangeboden. Wij hebben direct uw huis op het internet geplaatst, zodat potentiële kopers uw huis via het internet kunnen bekijken. Onze huizen op internet worden ook doorgestuurd naar Funda en MVA.nl, zodat het te verkopen huis meer aandacht krijgt van potentiële kopers. Bij interesse voor een bezichtiging wordt er met u contact opgenomen en een afspraak gemaakt.

 

Er is een geïnteresseerde

Na de bezichtiging blijkt dat er een partij geïnteresseerd is. Wanneer de geïnteresseerde partij een openingsbod heeft gedaan, gaan we me u in gesprek om de opties te bespreken. In elke situatie kan de uitkomst van dit gesprek anders zijn, dat is afhankelijk van de hoogte van het openingsbod.

 

Het bod is geaccepteerd en het huis wordt verkocht

Als we samen hebben besloten om het bod te accepteren, dan treedt de laatste stap van het verkoopproces in werking. Wij begeleiden u ook bij deze laatste stap. Wanneer de koop gesloten is beoordelen we eerst de koopakte en begeleiden we u bij het ondertekenen van de koopakte bij de notaris. Verder checken we bij de oplevering van het huis de nota van de afrekening van de notaris en het concept van de leveringsakte. Dan rest alleen nog het overhandigen van de sleutels aan de nieuwe eigenaren. Wij van makelaar Amsterdam ondersteunen u ook bij deze laatste stap.

 

https://www.grootamsterdam.nl/