ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Een korte geschiedenis van mannenondergoed

Voor iets dat we allemaal als vanzelfsprekend beschouwen, heeft ondergoed een lange weg afgelegd sinds het bescheiden begin. In deze blogpost maken we een korte reis door de geschiedenis om te zien hoe mannen ondergoed zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Van zijn oorsprong als eenvoudige lendendoek tot de moderne boxerslip, er is veel meer over dit essentiële kledingstuk bekend dan je zou denken. Dus laten we beginnen!

De oorsprong van ondergoed

Ondergoed zou zijn ontstaan in het oude Egypte, waar het werd gedragen als een lendendoek om de drager te beschermen tegen de hete woestijnzon. Dit basisontwerp zou duizenden jaren lang grotendeels onveranderd blijven, met enkele variaties in verschillende culturen over de hele wereld. Zo heette de Romeinse versie van de lendendoek een subligaculum, terwijl de Japanners de fundoshi hadden.

De geboorte van de moderne slip

Lades bleven populair gedurende de hele 19e eeuw, maar aan het begin van de 20e eeuw begon een nieuwe stijl van ondergoed ingang te vinden: slips. Slips waren korter dan onderbroeken en hadden pijpen die tot net onder de heup kwamen. Ze waren meestal gemaakt van wol of flanel en hadden een elastische tailleband om ze op hun plaats te houden. In tegenstelling tot onderbroeken had een slip geen gulpopening; in plaats daarvan werd hij als een broek over de heupen aangetrokken. De eerste commercieel verkrijgbare slip werd in 1934 geïntroduceerd door Coopers Inc. onder de merknaam “Jockey”

De boxerslip: Het beste van twee werelden?

De laatste jaren heeft een nieuwe stijl van ondergoed aan populariteit gewonnen: de boxerslip. Zoals de naam al zegt, is de boxerslip een kruising tussen een traditionele boxer en een slip. Ze hebben de strakke pasvorm van een slip met de langere beenlengte van een boxer, waardoor ze voor veel mannen een populaire keuze zijn. Heb jij een favoriete stijl van ondergoed? Laat het ons weten in de commentaren!

Wie had gedacht dat zo’n eenvoudig kledingstuk zo’n rijke geschiedenis kon hebben? En met zoveel stijlen en opties die tegenwoordig beschikbaar zijn bij Underwear District, is er zeker iets voor iedereen!

https://www.underweardistrict.nl/nl/