ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Een tiny house vervoeren hoe doe je dat?

Als je het tiny house zelf wilt vervoeren, heb je een krachtige auto nodig (bijv. een SUV, een transporter, een pick-up truck, etc.). Dus meestal is het niet genoeg om met je eigen auto te rijden. Op vakantie gaan met het Tiny House in Europa, met zijn relatief smalle straatjes, kleine parkeerplaatsen etc., is een heel karwei. De meeste tiny house bewoners zullen zich beperken tot stationair wonen. Het zou geen voorrecht van de Tiny Houses zijn om het huisje naar een nieuwe locatie te kunnen vervoeren in geval van verhuizing – dit is ook mogelijk met woonmodules met dieplader en kraan op een vrachtwagen.
 

Beperkt aantal standplaatsen en bouwplaatsen beschikbaar

Als je toch niet wilt afwijken van je gebruikelijke woonomgeving, kan het zoeken naar een kleine, goedkope oude voorraad of de aanschaf van een conventionele woonmodule een beter alternatief zijn. Want: Bij de aankoop van een oud gebouwenbestand bespaart je de ellende van bouwautoriteiten. (zolang er geen ombouwmaatregelen zijn gepland) Voor de op de markt gevestigde woningmodules is een bouwvergunning meestal eenvoudig te verkrijgen (de meeste fabrikanten zijn toch al behulpzaam). De belangrijkste reden dat bouwvergunningen voor Tiny Houses kunnen worden geweigerd is dat Tiny Houses niet in het stadsbeeld passen vanwege hun kleine omvang. In ieder geval moet de kwestie van de uiteindelijke locatie worden opgehelderd VOORDAT er een tiny house wordt gekocht, want ergens in het open veld mag er meestal geen tiny house worden geplaatst.


 
 

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Tiny houses met hun 6,5 – 20 m² woonoppervlak zijn letterlijk heel klein. Dit kan een uitdaging zijn voor één persoon, maar als je wilt dat andere mensen bij je intrekken, houd er dan rekening mee dat er geen retraites met daadwerkelijke privacy in een klein huis zijn. De ervaring van leven in een tiny-house moet zeker ervaren worden bij diegenen die willen verhuizen voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Ook al is het budget krap, toch is het niet raadzaam om een onder buik beslissing te nemen met betrekking tot de individuele ruimtebehoefte. Op het net staan niet alleen enthousiaste getuigenissen van tiny house bewoners, maar ook enkele verhalen over het uiteenspatten van de droom van het Tiny House na de verhuizing. Als je het niet kunt voorstellen dat twee of drie mensen in zo’n klein tiny house wonen, maar je zich wilt houden aan uw droom van het Tiny house, dan kunt je overwegen om samenlevingsinitiatieven of (wenselijke) toekomstige nederzettingen van het Tiny house te overwegen….