ABJ Fotografie
Image default
Product fotografie

Lederen schoenen behandelen

Wil jij je lederen schoenen nieuw leven in blazen door ze te verven, maar weet je niet hoe je dit het oppervlak moet behandelen? Lees dan snel verder om erachter te komen!

Allereerst begin je met het schoonmaken en voorbehandelen van de schoen. Het lederen oppervlak moet namelijk vetvrij zijn en ook moet er geen fabriekslak meer aanwezig zijn. Hiervoor kun je dus het beste aan de slag gaan met Angelus Preparer & Deglazer van de Leerverfshop. Door het gebruik van dit product zal de leerverf beter hechten aan de lederen schoen en is het resultaat optimaal. Belangrijk is wel dat je een glad oppervlak bewerkt, dus voor suede schoenen verven is deze Preparer & Deglazer niet handig.

Na het schoenen verven ben je nog niet klaar. De nabehandeling vergt namelijk ook aandacht om jouw waardevolle, lederen schoenen weer zo goed als nieuw te laten lijken. Dit kan 24 uur na het verven gedaan worden met een angelus finisher. De finisher werkt als een soort topcoat, zodat het oppervlak nog beter beschermd is tegen krassen en water. Het is hierbij wel belangrijk om te letten op het effect wat je wil bereiken; zo zijn er finishers die de schoen meer laten glanzen, maar ook die het oppervlak matter aan te laten doen. Een handige tip is daarom om de finisher eerst uit te proberen op een apart stukje leer, zodat je kan beoordelen of dit het resultaat is dat je wil bereiken. Bovendien moet je in gedachte houden dat de finisher altijd een glans laag aanbrengt, ondanks dat je gekozen hebt voor een matte finisher.

Heeft dit stappenplan je meer inzicht gegeven in het verven van jouw lederen schoenen? Dan weet je precies welke producten je aan moet schaffen bij Leerverfshop en kun je aan de slag met het bewerken van jouw schoenen!

https://www.leerverfshop.nl/