ABJ Fotografie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Garantie op stucwerk

Als u stucwerk in uw huis heeft laten aanbrengen, wilt u natuurlijk dat het stucwerk van hoge kwaliteit is en dat het goed blijft zitten. Daarom is het belangrijk om te weten wat de garantie is als er problemen zijn met het stucwerk.

Wettelijke verplichtte garantie

In Nederland is het wettelijk verplicht dat bedrijven die stucwerk aanbrengen, een garantie bieden van tenminste twee jaar. Dit betekent dat als er binnen die twee jaar problemen zijn met het stucwerk, het bedrijf deze gratis zal herstellen.

Het is echter belangrijk om te weten dat deze garantie alleen geldt als het probleem aan het stucwerk zelf ligt en niet aan bijvoorbeeld onderliggende muren of verkeerd onderhoud door de eigenaar. Als het probleem bijvoorbeeld is ontstaan door vocht of schimmel, zal de garantie niet van toepassing zijn.

Het is daarom verstandig om vooraf goed na te gaan wat de garantievoorwaarden zijn en om de stucwerkspecialist duidelijk te laten weten als er problemen zijn. Zo kunt u er zeker van zijn dat het stucwerk van goede kwaliteit is en dat u gedekt bent als er problemen zijn.

Onderhoud

Vergeet ook niet om na de aanleg van het stucwerk goed onderhoud te plegen, zoals het regelmatig schoonmaken van het stucwerk en het oplossen van eventuele vochtproblemen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat het stucwerk zo lang mogelijk mooi blijft.

In het kort: als u stucwerk laat aanbrengen, kunt u rekenen op een wettelijke garantie van tenminste twee jaar. Let echter wel op de garantievoorwaarden en zorg goed voor het stucwerk om problemen te voorkomen. Onze stukadoor Vlaardingen van Stucadoorsbedrijf de Vries bieden 3 tot 5 jaar garantie aan op hun afgeleverde product. 

https://stucadoorsbedrijfdevries.nl/