ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Moeten badkamer meubel bij elkaar passen?

Moeten badkamer meubel bij elkaar passen?

Als je in een meubelzaak kijkt waar badkamerset te koop zijn, neem je misschien aan dat ze allemaal bij elkaar passen. Elke set heeft dezelfde stijl, kleur en structuur, van het kastjes en de commode. Daarom ga je er waarschijnlijk van uit dat badkamer meubel en badkamerset bij elkaar moeten passen, maar is het noodzakelijk dat badkamerset bij elkaar passen?

Een badkamerset en badkamer meubel hoeft niet bij elkaar te passen. Veel ontwerpers moedigen mensen die badkamer meubels kopen aan om met verschillende soorten meubels te werken. Dit is om een badkamer te creëren die werkt vanuit een thema met unieke stukken die elk dienen als een apart onderdeel van het geheel.

Dus hoewel badkamerset niet bij elkaar hoeven te passen, moeten ze wel afgestemd zijn op een centraal idee. Dat idee kan draaien om een klein stukje van elk item of om een kleurenpalet. Zie het op dezelfde manier als bij het samenstellen van een outfit: shirt, broek en sokken hoeven niet bij elkaar te passen. 

Is het goed om niet bij elkaar passende badkamermeubels te hebben?
Het is niet goed om bij elkaar geraapte badkamer meubel te hebben die op een uitverkoop lijken. Maar het is wel goed om bij elkaar passende badkamer meubels te hebben in verschillende stijlen, texturen of kleuren, zolang ze maar rond een centraal thema zijn opgebouwd. Niet op elkaar afgestemd betekent dus niet lukraak.

Als je het gevoel hebt dat je badkamer ongeorganiseerd is, dan wil je er misschien niet zijn. Het coördineren van niet bij elkaar passende meubels om je badkamerset te creëren kan u een ruimte geven waar je graag thuiskomt, maar het vergt tijd, geduld en oefening om het goed te krijgen.

Waarom jij je badkamerset niet moet aanpassen
Als je niet wilt nadenken over het samenstellen van een badkamerset, dan kan je gewoon een bijpassende set krijgen. Het is gemakkelijker en het bespaar je waarschijnlijk tijd. Maar je badkamer is het meest persoonlijke deel van je huis. Het creëren van een mismatch badkamer set geeft de mogelijkheid om die persoonlijke ruimte te gebruiken om iets te laten zien over wie je bent.

Als je werkt met een combinatie van verschillende stukken, kun je iets unieks over jezelf laten zien dat een perfect bijpassende badkamerset niet zou kunnen zeggen. Het duurt misschien langer om met een volledig verkeerd afgestemde set meubels te komen, maar eigenaren die dat doen worden beloond met een geweldige uitstraling als ze vertragen en de tijd nemen; geduld hebben met het proces en een duidelijk idee van een thema hebben. 

Niet-matchende badkamersets hebben een thema
Een van de redenen waarom het goed is om niet bij elkaar passende badkamer meubel te hebben, is dat niet bij elkaar passende badkamerset nog steeds werken vanuit een hoofdthema. 

badkamer meubel