ABJ Fotografie
Image default
Woningen

Hoe bereid ik me voor op een open huis?

U wilt uw woning graag verkopen en de woning in de belangstelling brengen bij anderen. U kunt dit op verschillende manieren vormgeven. Zo kunt u bezoekdagen met uw makelaar bespreken. Op de gewenste dagen kunnen bezoekers uw woning bezichtigen en hun bod uitbrengen. Ook kunt u ervoor kiezen mee te doen aan de NVM makelaar Amersfoort open huizen dag. Via uw makelaar Amersfoort, kunt u aanvragen wanneer deze dag in het jaar gaat plaatsvinden en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden. Ook kunt u voor andere diensten hun benaderen.

 

Open huizen dag

Een open huizen dag kan zeker een uitkomst bieden om bezoekers de gelegenheid te geven uw woning te bezichtigen op een tijdstip dat het uitkomt. Tijdens zo’n dag wilt u natuurlijk dat bezoekers een goede eerste indruk krijgen en dat uw woning onderscheidt maakt met andere vergelijkbare woningen. Door middel van een goede voorbereiding te treffen, zorgt u dat uw woning uitblinkt.

 

Stappenplan

Er zijn drie stappen die u onderneemt om goed voorbereidt de open huizen dag in te gaan. De eerste stap is in de week van de open huizen dag de omgeving van uw woning langs te lopen. U kunt hierbij denken aan uw tuin en terras, maar ook aan de buitenkenmerken van de woning. Dit is het eerste wat bezoekers gaan zien en moet er dan ook verzorgd uitzien. Hierbij hoort het maaien van het gras, eventueel onkruid verwijderen, het schoonmaken van de gevels van de woning en de ramen zemen. Wanneer je in de woning komt, moet op het oog alles er netjes en verzorgd uitzien. Dit betekend dat u waarschijnlijk moet opruimen. Hierbij is het noodzaak de woning van binnen levendig te houden en niet te opgeruimd. Het moet ook niet te druk ogen, want dit kan onbedoeld een verkeerde indruk geven op bezoekers. Bloemen doen het altijd goed in de ruimte en verspreiden een heerlijke geur. Kaarsen maken het ook gezellig. Over geur gesproken, geur lokt letterlijk bezoekers de woning in. Lucht de woning goed door zodat muffe luchtjes verdwijnen. Daarnaast is het raadzaam geen persoonlijke geurtjes, zoals geurstokjes ergens neer te zetten. Geur is erg persoonlijk en kan bezoekers tegenstaan. Wat wel kan is het hebben van een lekkere bakgeur in huis. Er is bijna geen enkel persoon die dit niet lekker vindt ruiken. Het is daarom goed om één dag voor de open huizen dag iets lekkers te bakken. Als laatste geef je de woning licht. Zorg dat de gordijnen en/of jaloezieën omhoog staan. Hoe meer licht in huis, hoe ruimer het oogt. Dit is zeker een pluspunt voor de verkoop van uw woning.

 

Open huizen dag

De NVM Makelaar Amersfoort zal u waarschijnlijk ook adviezen geven wat u te wachten staat op de dag dat u uw woning openstelt voor bezoekers. Zo kunt u door middel van de verkregen sticker van de Makelaar Amersfoort uw aankoopbord in de tuin hiervan voorzien om voor bezoekers duidelijk te maken dat u meedoet aan de open huizen dag. Uiteraard staat dit ook op de NVM website welke woningen hiervoor zijn aangemeld. Zorg ervoor dat brochures over uw woning klaarliggen op een tafel. Zo kunnen bezoekers hier nog even in kijken. Als er bezoekers komen, laat u ze rustig rondkijken en geef een rondleiding door één persoon wanneer dit gewenst is. Bij vragen geeft u eerlijk antwoord. Wanneer u de vraag niet kunt beantwoorden, kunt u verwijzen naar uw makelaar, ook wanneer er interesse wordt getoond of als een bezoeker graag een bod wil uitbrengen.

 

Uitkomst

Wanneer de open huizen dag is geweest, wilt u vast graag weten hoeveel interesse er in uw woning is getoond en of er al boden zijn binnengekomen. Door contact op te nemen met uw makelaar komt u meer te weten en kunt u hier verdere afspraken mee maken.

https://www.schoofmakelaardij.nl