ABJ Fotografie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe een algae bioreactor invloed kan uitoefenen op de bio industrie

Heb je al wel eens gehoord van een algae bioreactor? Dit is één van de grootste inventies van de laatste jaren en het effect dat het kan hebben op de bio industrie kun je jezelf bijna niet voorstellen. Toch verwachten wij dat de invloed die de algae bioreactor op de bio industrie kan uitoefenen enorm zal zijn. Dit ondanks dat velen van ons nog altijd denken dat algen alleen maar vieze smurrie zijn en niet meer dan dat. Algen zijn veel meer dan dat. De komende jaren zal duidelijk worden hoe algen niet alleen het milieu maar ook de maatschappij kunnen veranderen. De algae bioreactor van Lgem is een ware revolutie. Bekijk hier meer informatie over een algae bioreactor.

Waarom denken we nu anders over algen?

Algen, het is nu niet meteen het meest sprankelende onderwerp. Bij hogere temperaturen verschijnen er in openbare wateren algen, waarbij blauwalg een bekend voorbeeld is. Daar zit je niet op te wachten en over het algemeen wordt aangeraden om wateren met algen er in te vermijden. Tegelijkertijd kunnen algen ons wel van dienst zijn, zoals de algae bioreactor toont. Algen kunnen namelijk voor uiteenlopende doeleinden ingezet worden. Het beste voorbeeld hiervan is het creëren van bio brandstof. Dit kan onder meer ingezet worden voor de productie van voedsel en voor cosmetica. LGem beschikt over een eigen algae bioreactor. Bekijk de website van LGem hier. Na het lezen van de stukjes op deze website zul je meteen onder de indruk zijn. Dat snappen wij maar al te goed.

De pluspunten van algen kweken voor de bio industrie

Men is niet zomaar algen gaan kweken. We zijn gaan inzien hoe ontzettend nuttig dit voor ons kan zijn. Dit komt onder meer omdat het kweken van algen met meerdere voordelen gepaard gaat. Tegenwoordig zijn we op zoek naar duurzame manieren om te produceren. Zo ook binnen de bio industrie. Steeds meer van ons hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Algen kweken met behulp van een algae bioreactor kan bijdragen aan het verder verduurzamen van de bio industrie. Algen zijn daarnaast een fantastisch alternatief voor grond- en brandstoffen binnen de bio industrie. Ze kunnen daarnaast ingezet worden om levensmiddelen en chemische producten te creëren. Het belang van een algae bioreactor mag daarom niet onderschat worden. 

Wat verwachten we van het kweken van algen?

De ontwikkeling van een algae bioreactor is een revolutionaire stap. Wij zijn erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen en hoe algen kweken een grote impact gaat hebben op de gehele bio industrie. De algae bioreactor is nog relatief jong, maar de potentie is daar. Er worden steeds meer algen kwekende reactors opgezet, wat de verdere verduurzaming van de bio industrie mogelijk maakt. De kosten zijn nog hoog, maar dit zal afnemen naarmate er meer reactors komen. De toekomst ziet er goed uit!

https://lgem.com/