ABJ Fotografie
Image default
Woningen

Hoe kies je de juiste hypotheekadviseur voor jouw situatie

Een hypotheek af te sluiten is een hele grote financiële keuze om te maken. Met zo’n grote beslissing kun je best wel wat hulp gebruiken van een hypotheekadviseur. Hoe kies je de juiste hypotheekadviseur, wat kost een hypotheekadviseur precies en waar moet je zoal op letten bij het inschakelen van een hypotheekadviseur? Geïnteresseerd in hypotheekadvies?

Wat zijn de taken precies van een hypotheekadviseur?

Als je het hebt over een hypotheekadviseur dan geeft deze persoon jou persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Daarnaast zorgt een hypotheekadviseur voor bemiddeling tussen jou en de hypotheekverstrekker. Een hypotheekadviseur kijkt ook welk type hypotheek het beste bij je situatie past. Beter gezegd, een hypotheekadviseur zorgt dat het proces van een hypotheek afsluiten in goede banen wordt geleid en dat alles tot in de puntjes verzorgd wordt.

Welke soorten hypotheekadviseurs zijn er?

Er zijn vier verschillende soorten hypotheekadviseurs te vinden. Zo zijn er hypotheekadviseurs die alleen maar advies geven en geen producten afsluiten. Dit is bijvoorbeeld een onafhankelijke financiële planner. Daarnaast heb je hypotheekadviseurs die samenwerken met vrijwel alle aanbieders van hypotheken. Dit noemt men de onafhankelijke hypotheekadviseur. Daarnaast is het ook mogelijk om een hypotheekadviseur in te schakelen die contact heeft met een paar aanbieders. De hypotheekadviseur geeft dan advies en maakt een selectie van een hypotheek uit een beperkt aantal hypotheekaanbieders. Er is ook een hypotheekadviseur in dienst van één hypotheekverstrekker, bijvoorbeeld een bank. 

Waar je op moet letten bij het kiezen van een hypotheekadviseur

Het is aan te raden voordat je op bezoek gaat bij een hypotheekadviseur om de dienstverleningsdocumenten door te lezen van de adviseur op de website. In dit document staat wat de adviseur precies voor je kan doen. Daarnaast staat in dit document wat precies de advieskosten zijn en of er weinig of veel hypotheekverstrekkers met elkaar worden vergeleken. Een hypotheekadvies is bij een bank vaak veel goedkoper dan bij een hypotheekadviseur. Advieskosten zijn van minder belang dan het tarief van de hypotheek. Heb je een hypotheek van 300.000 euro dan heb je de advieskosten al terug als je 0.1% rente betaalt bij een tien jaar renteperiode.

Hoeveel kost een hypotheekadvies?

Wil je een persoonlijk hypotheekadvies met afsluiten hebben dan heb je als doorstromer op de markt zo’n 2.500 euro aan kosten. Ben je een starter dan betaal je enkele honderden euro’s minder en als ondernemer van een bedrijf betaal je meestal meer. Qua lage tarieven voor hypotheekadvies moet je denken aan zo’n 1.500 euro.

https://wunderinkverzekeringen.nl/