ABJ Fotografie
Image default
Vakantie

Is waddenhoppen de moeite waard?

Veel Nederlanders bezoeken jaarlijks één van de zeven eilanden in het noorden van ons land. Wanneer u de kaart voor uw neus heeft liggen lijkt het vaak alsof deze eilanden heel klein zijn en dicht op elkaar zitten maar dit is een illusie. Door deze gedachte wordt er door veel Nederlanders wadden gehopt. Waddenhoppen is de eilanden één voor één bezoeken door niet alleen ritjes met de boot maar ook lange tochten ter voet af te wandelen. Dit kan best zwaar zijn doordat het Waddengebied een veranderlijke plek is. Er kunnen overstromingen plaats vinden maar ook zandbanken en geulen zijn geen raar gezicht in het gebied. Doordat deze plek zo veranderlijk is kunnen ook lang niet alle plekken bezocht worden met de boot, dit zou te veel tijd kosten aangezien er dan gewacht moet worden op de getijden.

 

De moeilijkheid van waddenhoppen

Je kan eilandhoppen op de Waddeneilanden maar u kan niet verwachten dat alle eilanden op één dag gezien kunnen worden. Het is namelijk enorm lastig om op de getijden in te spelen en daarbij lange stukken te moeten lopen: dit zou de menige Nederlander niet redden. De meest bereikbare eilanden zijn Texel, Vlieland en Terschelling. Deze eilanden hebben het minst te maken met de hierboven genoemde obstakels.

 

Zeilbedrijven die zich inzetten voor een unieke ervaring

Er zijn veel bedrijven die in spelen op de wens om een tocht langs de eilanden te voeren. Zo is er het bedrijf “Grietje Sailing.” Dit bedrijf regelt een prachtige tocht op een zeilboot langs de eilanden. Kim en Rianne, de eigenaren van de Grietje, zijn beide opgegroeid aan de wateren en zeilen al hun hele leven. Nadat deze bezigheid een hobby voor jaren was zijn ze nu een eigen schip begonnen. Ze hebben daarmee hun passie omgezet in hun beroep, zoals ze zelf op hun website zeggen.

 

Een zeilvakantie langs de Waddeneilanden biedt een unieke blik op de eilanden en het leven er om heen. Het zeilen is een echte teamsport en zorgt ervoor dat alle handen aan boord moeten zijn om de tocht tot een geslaagde zeiltocht te maken. Het is enorm leuk om te doen met familie maar ook met collega’s is het een geslaagd uitje. Zoals eerder al is uitgelegd is het lastig om alle eilanden in één dag te bekijken, daarvoor zijn de omstandigheden vaak niet goed. Zeilschip de Grietje biedt als alternatief een overnachting aan op de zeilboot. Op deze manier wordt de mogelijkheid geschept om het eilandhoppen af te kunnen maken. Het is zeker geen minimalistische nacht op het zeilschip. Er is mogelijkheid tot het zitten aan een bar en een gezellig dansje op muziek. Op het dek kan er genoten worden van de zon en wind tijdens het zeilen. Ook is het fijn dat er goede voorzieningen aanwezig zijn zoals verwarming, warm water, een dekbed en stopcontacten. De zeilboten vertrekken vanuit verschillende havens, de meest gebruikte haven is deze uit Lelystad. Ze zeilen vanuit Lelystad naar de Waddeneilanden, onderweg komen ze langs verschillende meren die ieder zijn eigen speciale eigenschappen hebben. Je hebt tevens ook de mogelijkheid om prachtige dorpen te bezoeken langs de meren.

 

Een zeilvakantie is een zeer speciale ervaring die iedereen volgens veel ervaren zeilers zou moeten hebben. Het is een educatieve maar ook intensieve vakantie waarop je veel zult zien en ontdekken. Voor meer informatie over de zeiltocht kunt u op deze site kijken naar meer informatie.

 

https://www.grietje-sailing.com/nl/startpagina/