ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Kunststof kozijnen

Overweegt u nieuwe kunststof ramen voor uw woning te kopen en zoekt u de meest betaalbare optie? Dan bent u hier aan het juiste adres voor een objectief overzicht van al uw opties. Kunststof kozijnen, ook wel bekend als uPVC-ramen (polyvinylchloride), zijn een veel voorkomende keuze onder huiseigenaren vanwege hun kostenefficiëntie en lage onderhoudskosten. Lees verder om meer te weten te komen over de kunststof kozijnen en bepaal of dit de juiste ramen zijn voor uw woning.

 

Het gebruik van Kunststof kozijnen

De grootte van uw kozijn speelt een grote rol bij het bepalen van de prijs van uw nieuwe kunststof kozijnen. Hoe groter de benodigde kozijnen, hoe hoger de kosten. Kleinere ramen zijn over het algemeen redelijk betaalbaar.

 

Stijl

Kunststof kozijnen worden in twee stijlen vervaardigd: schuiframen of openslaande ramen. Het meest voor de hand liggende verschil tussen de twee stijlen is dat schuiframen verticaal openen binnen het doosframe, terwijl kozijnen op scharnieren zijn en naar binnen of naar buiten openen. Voordat u een raamstijl kiest, is het de moeite waard om goed na te denken over de toegang voor onderhoud en reiniging. Over schoonmaken gesproken, een minder vaak voorkomend maar handig raam is het kantelen en draaien. U hebt dit venster nodig als toegang een probleem is voor onderhoud en instandhouding. Het kan naar binnen komen en is zeer veilig om te reinigen.

 

Beglazing

De glazuurlagen in een raam zijn een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan de geschatte kosten van deze ramen. Terwijl een raam met enkel glas slechts één glaslaag heeft, heeft het dubbele glas twee glaslagen. Ramen met dubbele beglazing zijn de meest voorkomende voorkeur onder huiseigenaren. Een raam met enkel glas is echter een betere keuze voor u als u op zoek bent naar een soortgelijke replica van de originele ramen.

Soms is het een wettelijke vereiste om hetzelfde te passen. Als u niet beperkt bent door toestemmingen en bereid bent meer uit te geven, is er ook een optie voor driedubbel glas. Drievoudig glas is vooral gunstig als u op zoek bent naar wat extra bescherming tegen geluid en kou. Als u zich zorgen maakt over het beslaan van uw ramen door condensatie en vochtigheid, zijn dubbele of driedubbele beglazing aan te raden boven ramen met enkel glas.

 

Afwerking

Kunststof kozijnnen zijn er in twee verschillende afwerkingen. Wit als natuurlijke afwerking kost veel minder dan houtnerf kunstof kozijn. Houtnerf kunststof ramen kunnen echter een beter uiterlijk geven omdat het de uitstraling van houten ramen geeft, maar het is een veel goedkoper alternatief.