ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar dé QHSE oplossing voor de afvalverwerkingsindustrie?

QHSE, vrijwel iedere sector heeft er wel in meer of mindere mate mee te maken. Deze afkorting staat voor Quality, Health, Safety en Environment. Binnen QHSE management wordt het beleid van een organisatie dusdanig vormgegeven dat er wordt voldaan aan de eisen en regels die de wetgeving stelt op het gebied van kwaliteit, milieu en arbeidsomstandigheden. Bedrijven die hieraan voldoen worden ook wel compliant genoemd. Bent u werkzaam binnen de afvalverwerkingsindustrie en bent u op zoek naar dé QHSE oplossing voor uw bedrijf? Lees dan even verder, want in deze blog gaan we hier dieper op in.

 

Compliance en compliant zijn

 

We hebben het hierboven al even kort benoemd, maar compliance en compliant zijn is erg belangrijk binnen QHSE management. Wanneer een bedrijf compliant is, betekent dit eigenlijk dat het zich houdt aan de regels, wetten en richtlijnen die op dat moment gelden. Deze regels en wetten kunnen natuurlijk in de loop van de tijd worden gewijzigd en dat gebeurt ook regelmatig. Het is voor bedrijven dan ook belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, zodat ze het beleid kunnen aanpassen aan de veranderde wet- en regelgeving. Voor non-compliance kunnen bedrijven namelijk een fikse boete ontvangen.

 

Compliance management software

 

Hier komt compliance management software om de hoek kijken. Deze software stelt bedrijven binnen verschillende sectoren in staat om meer en beter inzicht te krijgen in de wetten, regels en richtlijnen die voor die sector gelden. Zo gelden er binnen de afvalverwerkingsbranche bijvoorbeeld andere regels dan binnen de transportsector. En ook daar zijn de regels weer anders dan binnen een andere sector, zoals de chemie of de voedingsmiddelenindustrie bijvoorbeeld. Compliance management software geeft inzicht in de huidige wetten en regels, wetswijzigingen die van invloed zijn, de mate van compliance, maar ook welke stappen ondernomen kunnen worden om meer compliant te worden.

Compliance tool toegespitst op afvalverwerking

 

Het mooie van een compliance tool is dat deze kan worden toegespitst op de sector waar het bedrijf werkzaam in is. Zo is compliance software afvalverwerking bijvoorbeeld uitgebreid met verschillende specifieke thema’s die voor de afvalverwerkingssector van belang zijn. Denk aan thema’s als gevaarlijke stoffen, energie en uitstoot, recycling en de opwekking van energie. Dit maakt de compliance tool nóg completer.

 

https://pharius.eu