ABJ Fotografie
Image default
Woningen

Op zoek naar een huis? Maak eerst een kostenraming

appartement te koop

Je hebt een huis of appartement gezien dat je echt leuk vindt. Maar er zijn enkele kosten aan verbonden. Hoe weet u of het de moeite waard is om te renoveren?

Wacht niet tot u het huis van uw dromen heeft gevonden om met de “bank” te praten.

Heeft u ooit een mooi huis gezien dat een complete renovatie nodig heeft? Geef de architect vervolgens een taak om het huis te inspecteren.

Dan kan hij je vertellen of het huis het waard is.

Welke renovaties er direct moeten gebeuren en welke ingrepen later kunnen.

Op basis hiervan kan de architect de kosten globaal inschatten. Met deze gegevens kunt u bij de bank terecht voor definitieve berekeningen van leningen en aflossingen. U bent klaar om uw eerste simulatie voor te bereiden.

Wacht in ieder geval niet tot u uw ideale woning heeft gevonden voordat u met de “bank” gaat praten. Ze kunnen al een bepaald budget voorstellen op basis van uw inkomen, gezin, beroepssituatie en ambities. Handig feit bij het zoeken naar een huis.

Als u wilt verbouwen of verbouwen, komt u mogelijk in aanmerking voor een of meer subsidies van de overheid, gemeenten, provincies en netbeheerders. Alles hangt af van veel specifieke voorwaarden. Geef vaak geld uit om het uit te zoeken!

Meer info over premies? Kijk hier:

voor Vlaanderen:

  • wonenvlaanderen.be
  • vlaanderen.be
  • energiesparen.be
  • premiezoeker.be

voor Brussels Hoofdstedelijk Gewest:

  • leefmilieu.brussel

En bij de netbeheerders (water, elektriciteit, gas …)

immoweb huis te koop

https://be.propenda.com/