ABJ Fotografie
Image default
Bedrijven

Outplacement Apeldoorn: voor mevrouw Diks een lot uit de loterij

Goede outplacement Apeldoorn. U en ik weten nu dat de gasten op de camping bij de boer en boerin flink in de watten worden gelegd. Zeer zeker als het gaat om eten en drinken. Het meel voor het tarwebrood en het meel voor het roggebrood wordt gemalen door een molenaar. Dit gebeurt door de lokale of regionale molenaar die zijn molen in beweging zet om de wieken en de molenstenen hun werk te laten doen. Als er maar weinig wind staat worden er zeilen gespannen op de wieken. Outplacement Apeldoorn.

De molenaar zorgt voor het malen van tarwe en rogge

Outplacement Apeldoorn.  Als er zeilen zijn gespannen op de vier wieken wordt er meer wind gevangen en kan de molen toch draaien. En wordt de tarwe en de rogge toch gemalen. Het product dat dan ontstaat is meel. Dit meel wordt opgevangen in juten zakken. De juten zakken worden helemaal gevuld. Als een zak vol is wordt ie naar beneden gelaten, dit noemen we luiden. Dus oppassen dat je geen volle juten zak tegen je hoofd krijgt. Een oud woord voor molenaar is mulder. Zeker weten. Outplacement Apeldoorn.

Niet alleen diverse windmolens worden ingezet maar zeker ook watermolens

Outplacement Apeldoorn. In sommige molens spookt het maar daar gaan we het een andere keer over hebben. Behalve molens die de wind gebruiken om de wieken te kunnen laten draaien zijn er ook molens die water gebruiken als bron van energie. Bij deze watermolens is geen sprake van wieken maar van één of meer schoepraderen, die door het water in beweging worden gezet. U en ik weten, er volgt nu een waarheid als een koe: water stroomt altijd van hoog naar laag. Laat de molens maar lekker draaien. Outplacement Apeldoorn.