ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Renson Healthbox

Wie gaat verbouwen of in een nieuw huis gaat wonen, kiest waarschijnlijk voor goed isolerende materialen, ramen en deuren. En terecht, want het scheelt in energieverbruik en daardoor in kosten. Het nadeel is wel dat schone lucht moeilijker je huis in kan en lucht binnenshuis moeilijk naar buiten kan. Dan kun je kiezen voor een Renson Healthbox als ventilatiesysteem. Een ventilatiesysteem maakt het ventileren van goed geïsoleerde woningen weer mogelijk. Met de Renson Healthbox kies je voor een C+ ventilatiesysteem. Dit is een mechanisch systeem dat lucht van binnen afvoert. De Renson Healthbox doet dit zelf.

De sensoren

De Renson Healthbox heeft drie sensoren. Die sensoren zijn nodig voor het systeem om de luchtkwaliteit te bepalen. Aan de hand van de gedetecteerde luchtkwaliteit doet de Healthbox zijn werk. De drie sensoren zijn de H2O, CO2 en VOC sensor. Die laatste sensor let op de geur van de ruimte. De H2O en CO2 spreken voor zich. Alle drie deze aspecten hebben te maken met de luchtkwaliteit in een ruimte. Die meet de Renson Healthbox dus aan de hand van die sensoren.

Werking en besturing

En op de bepaalde kwaliteit van de lucht reageert het systeem weer. Zo gaat het ventilatieniveau omhoog of omlaag waar nodig. Daar hoef je dus zelf niets voor te doen. Als je meer mensen in huis hebt dan normaal en de lucht raakt sneller vuil of vochtig, dan zorgt de Renson Healthbox voor tijdige afvoer van de lucht. Je kunt het systeem ook met een app bedienen.

https://www.ventilatie.net