ABJ Fotografie
Image default
Geschenken

Sportprijzen: voor alle soorten winnaars

Van oudsher reiken we prijzen uit aan mensen die we als winnaars beschouwen. Het team of de atleet die de beste sportieve prestaties neerzet. De overwinnaars van oorlogen. Een Oeuvreprijs voor iemand die jarenlang aan de top van zijn of haar werkveld staat. Winnen is nog altijd erg belangrijk in de maatschappij. Het zit in onze natuur om te willen winnen. Maar de tijden veranderen. Onze perceptie van wat ‘winnen’ is verandert. Daarom is bijvoorbeeld de Nobelprijs in het leven geroepen. Een prijs die niet het winnen maar het bijdragen aan een betere wereld en een inclusieve samenleving beloont. En dat betekent dat we ook anders tegen sportprijzen aan zijn gaan kijken.

Sportprijzen geven om saamhorigheid te bevorderen

Een medaille kopen om kinderen te bedanken voor hun inzet tijdens de sportdag op school. Een wisseltrofee die aan een voetbalclub wordt uitgereikt omdat ze het mooiste maatschappelijke ontwikkelingsplan voor hun wijk of stad hebben georganiseerd. Een gouden beker voor de atleet die met zijn of haar actie geld voor het goede doel heeft opgehaald.

Het zijn allemaal voorbeelden van redenen waarom we tegenwoordig sportprijzen uitreiken, iets dat we vroeger niet tot nauwelijks deden. En omdat prijzen tegenwoordig van kunststof worden gemaakt, wat veel goedkoper is dan de oude metalen prijzen, is het voor organisatoren makkelijker geworden om meerdere sportprijzen te bestellen. Zo kun je voor een paar cent al een medaille bestellen die je als prijs voor het meedoen kunt uitreiken. En zelfs bij de goedkoopste prijzen is het mogelijk om deze te personaliseren.

Prijzen personaliseren

Dankzij moderne technieken is het eenvoudig om zelfs de meest goedkope prijzen snel en makkelijk te personaliseren. Een persoonlijke boodschap op de achterkant van een medaille of de voet van een sportbeker. En je kunt vaak via de webshop zelfs een eigen afbeelding toevoegen, bijvoorbeeld met het logo van de club, de school of je bedrijf. Voordelig, mooi en erg persoonlijk. Het perfecte recept voor sportprijzen die saamhorigheid bevorderen!