ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Tips voor je bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie is een specialisme in de fotografie dat zeer breed kan worden ingezet. Denk hierbij aan het fotograferen van mensen in hun werkomgeving, bijvoorbeeld bij bedrijfsjubilea en feesten, maar ook aan kantoorruimtes en interieurs. Of wat dacht je van een huis dat verkocht moet worden? Alle foto’s die je tegenkomt op websites of in folders zijn door een fotograaf gemaakt.

6 bedrijfsfotografie tips voor jou

1. Maak goede afspraken

Bedrijfsfotografie gebeurt doorgaans in opdracht. Als je wordt gevraagd om foto’s te maken van een bedrijf zal de opdrachtgever altijd een bepaalde bedoeling hebben met de foto’s. Zorg dus dat je duidelijk hebt wat de klant precies wil en welke verwachtingen er aan het eindresultaat hangen.

2. Fotografeer in je eigen stijl

Vraag ook waarom jij bent gevraagd voor deze klus: is het de stijl van je foto’s of ben je simpelweg de goedkoopste? Altijd handig om te weten. Probeer in elk geval altijd je eigen stijl in de foto’s te verwerken. Heb je nog geen eigen stijl? Ga deze dan ontwikkelen.

3. Vraag om hulp

Het grote voordeel van bedrijfsfotografie is dat je (meestal) alle tijd hebt, want je onderwerp loopt niet weg. Omdat je in opdracht werkt kun je best om medewerking vragen van het eventueel aanwezig personeel. Vaak vinden ze dit nog wel leuk ook.

4. Bepaal het beste moment van de dag

Bepaal zelf het beste moment van de dag om te fotograferen. De lichtval in een ruimte is totaal anders op verschillende momenten van de dag. Denk ook eens aan het maken van een HDR-foto. Hiermee is het gemakkelijker om grote contrasten te overbruggen.

5. Maak gebruik van een flitser

Vergeet ook zeker je flitser niet te gebruiken. Wanneer je die draadloos kunt aansturen ben je helemaal in het voordeel vanwege de grote flexibiliteit. Hou wel in de gaten dat je flitser niet te zien is ramen, spiegels en dergelijke.

6. Zorg voor rust in het interieur

Haal eventuele stoorzenders weg of zet deze uit beeld voor een perfecte foto. Eventuele spiegels kun je gebruiken voor dieptewerking, maar let wel op dat je er niet zelf in te zien bent.

 

https://www.fotostudio87.nl/bedrijfsfotografie/