ABJ Fotografie
Image default
Relatie

Verwachtingen in relaties

Als je net in een relatie zit of wellicht al een tijdje aan het daten bent met iemand dan kan het zijn dat je bepaalde verwachtingen hebt van de relatie of van de persoon met wie je aan het daten bent. In principe is het zeker niet erg om verwachtingen te hebben, alleen kan je wel sneller teleurgesteld worden wanneer iemand niet voldoet aan je verwachtingen. Natuurlijk is het wel een optie om je verwachtingen te bespreken met je partner om erachter te komen of dat deze partner misschien je verwachtingen kan waarmaken. In deze blog worden verwachtingen in een relatie besproken en wat je ermee kan doen. 

Focus er niet op 

Focus je niet volledig op je verwachtingen. Als je je alleen maar goed focust op verwachtingen dan kan je snel teleurgesteld raken wanneer iemand iets anders doet dan wat je gehoopt hebt. Als je nog aan het daten bent, dan kan je erg goed elkaars verwachtingen bespreken. Dit is dan ook een goede manier om elkaar te leren kennen. Zo kom je er ook goed achter of de ander bij je past of niet. Hou wel in gedachte dat je verwachtingen reëel moeten blijven.Wel of niet verhuizen voor je partner of een verwachting waarbij je partner elke dag bloemen aan je geeft is natuurlijk niet erg realistisch en hoort dan ook geen reden te zijn om te stoppen met daten wanneer iemand dat niet gaat doen. 

Blijf open voor veranderingen 

Als iets niet gaat zoals je had gehoopt, dan is het altijd goed om positief te blijven en open te staan voor veranderingen. Het is begrijpelijk dat veranderingen soms erg moeilijk kunnen zijn. Probeer daarom de positieve kant ervan in te zien. 

Als je verwachtingen hebt, bijvoorbeeld dat je partner in het weekend je koffie brengt, maar deze niet uitkomen dan kan je erg teleurgesteld raken. Dit is natuurlijk niet prettig voor jezelf maar ook niet voor je partner. Als je iets graag wilt dan is het ook altijd goed om dit met je partner te bespreken, zodat je partner precies weet wat je verwacht van hem of haar. Probeer de teleurstelling dan ook van je af te zetten, zodat je niet constant met een vervelend gevoel blijft zitten.