ABJ Fotografie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waar gaat u in beleggen? Bekijk hier interessante opties

Geld beleggen is allang niet meer enkel voor investeerders. Vroeger was dit uiteraard wel het geval, ‘gewone’ mensen kozen ervoor om het geld op hun spaarrekening te laten staan en hierover rente te ontvangen. Met beleggen kunt u echter een veel hoger rendement halen, zeker nu de rente weinig meer voorstelt. Steeds meer mensen kiezen hier dan ook voor. Of u nu als doel heeft om uw pensioen aan te vullen, meer financiële vrijheid te verkrijgen of iets anders, voor iedereen kan beleggen interessant zijn. Maar waar gaat u dan in beleggen? Hieronder bekijken we een aantal opties.

 

Beleggen in aandelen

Veel mensen zullen bij beleggen direct denken aan beleggen in aandelen. Hierbij koopt u aandelen van een bepaald bedrijf. Bedrijven halen op deze manier kapitaal binnen. Het doel voor beleggers is rendement behalen. Dit kan door dividenduitkeringen, maar niet elk bedrijf doet dit. De meeste beleggers zoeken naar waarde vermeerdering, zodat ze hun aandelen voor meer geld kunnen verkopen. Korte termijn beleggen is ook steeds populairder, waarbij het gaat om snel kopen en verkopen van aandelen, uiteraard voor een hogere prijs. Wilt u wel beleggen maar heeft u te weinig verstand van aandelen, of niet de tijd of zin om u erin te verdiepen? Dan kunt u ook laten beleggen, waarbij u in feite iemand inhuurt om voor u te beleggen.

 

Investeren in obligaties

Een andere manier van beleggen is investeren in obligaties. Dit is over het algemeen wat minder risicovol dan beleggen in aandelen. Een obligatie is simpelweg een schuldbewijs van een lening die is aangegaan. Bij obligaties kopen leent u dus in feite geld aan de uitgever van de obligatie. Na verloop van tijd wordt de obligatie weer afgelost, waarbij u tussendoor rente ontvangt. Het rendement is meestal hoger dan bij een spaarrekening, zeker in de huidige tijd. Staatsobligaties zijn overigens minder risicovol dan bedrijfsobligaties, omdat een bedrijf altijd failliet kan gaan. Obligaties kopen wordt steeds meer gezien als alternatief voor sparen via de spaarrekening. Vergeet niet; ook bij een spaarrekening loopt u het risico dat het rentepercentage zal dalen of dat u zelfs negatieve rente moet betalen. Bij obligaties ligt de rente altijd hoger dan bij een spaarrekening. Wilt u hier meer informatie over? Kijk dan op onze website!

 

Beleggen in vastgoed

Een andere optie, buiten de financiële markt om, is beleggen in vastgoed. Dit kan ook zeker een mooie optie zijn, maar over het algemeen wel als u wat meer vermogen heeft. Het is overigens niet verstandig om te beleggen in veel verschillende producten. Zeker niet in het begin. U raakt dan al snel het overzicht kwijt. Idealiter begint u met een of twee portefeuilles, daarna kunt u altijd nog uitbreiden.

 

Beginnen met beleggen

U wilt gaan beleggen, waar begint u dan? De eerste stap is het vinden van een broker, vaak een online broker. Hierbij moet u kijken naar waarin u wilt investeren en welke broker dit aanbiedt, wat een broker voor u doet en welke het beste bij u past. Let hierbij ook op de kosten, want dit gaat van uw rendement af. Vervolgens kunt u beginnen. Zorg dat u altijd kennis heeft van beleggen en het liefst ook van de markt waarin u belegt. Vraag anders om hulp. Heeft u te weinig tijd om zelf te beleggen, te weinig kennis of simpelweg geen zin? Dan kunt u er dus voor kiezen om uw geld te laten beleggen, maar ook om te investeren in een beleggingsfonds. Hierbij belegt u in veel verschillende producten, waardoor u dus altijd een goede (risico) spreiding heeft.

https://ifh-holding.nl/