ABJ Fotografie
Image default
Kinderen

Een typediploma: een vaardigheid voor altijd

Bij de woorden ‘typediploma’ en ‘typecursus’ zie je toch snel een lokaal voor je vol kinderen achter zware typemachines, die in een prachtig staccato ritme de letters en woorden op het papier tikken. Het geluid van het belletje als de machine aan het eind van de regel is, en vergeet ook het specifieke geluid van het papier uit de typemachine trekken niet. De woorden ‘typecursus’ en ‘typediploma’ staan bijna synoniem voor ouderwets. Maar een typediploma is absoluut niet iets van vervlogen tijden! Met een wereld die met de dag meer digitaal lijkt te worden, begint juist het schrijven met pen en papier ouderwets te worden, iets van vroeger. Het typen, en dan met name vlot, blind én foutloos, is tegenwoordig een heel belangrijke vaardigheid. En een typediploma is daar puur een fysiek bewijs van. Maar hoe leer je dat je kind op een leuke manier aan? Hoe zorg je ervoor dat je kind blind leert typen?

 

Waar vind je een cursus?

De plek om te zoeken naar een typecursus voor kind is natuurlijk online. Online zijn de meest uiteenlopende cursussen te vinden. Gratis en betaald, met en zonder bekende tekenfilmfiguren, met en zonder diploma. Maar als je het dan toch goed wilt doen, als je echt waar voor je geld wilt hebben en als je zeker wilt weten dat je kind deze cursus enthousiast vol blijft houden dan is het meer dan de moeite waard om eens de volgende site te bezoeken. Hier vind je een cursus waar je kind blind leert typen. Op een hele ontspannen, laagdrempelige en leuke manier. Met als beloning aan het eind van de 12 weken een heus diploma!

 

Waarom een typediploma?

Het overgrote deel van de mensen besteed meerdere uren op een dag achter een computer. Heel veel van deze mensen typen met twee vingers en kunnen daardoor ook niet blind typen. Naast dat dit erg foutgevoelig is, is het gewoon veel langzamer. Door op deze manier te typen belast je ook je lichaam nog eens op en een verkeerde manier, waardoor er gezondheidsklachten kunnen ontstaan. Door met het tienvingersysteem én blind te typen, meet je je automatisch een gezondere werkhouding aan én je typt vele malen sneller met minder fouten. Eenvoudig gezegd: sneller én gezonder. Deze vaardigheid kun je natuurlijk op elke leeftijd leren, maar wat is nou een beter moment dan als je jong bent? En dat kan dus tegenwoordig gewoon vanuit huis. Al zijn er ook mogelijkheden om dit klassikaal te doen als dat beter werkt voor jouw kind.

 

Wat houdt de cursus in en voor wie?

De insteek van de cursus is een typecursus voor je kind. Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat je als volwassene hier ook geen gebruik van kunt maken! Op een speelse manier leer je op een bepaalde snelheid typen, je leert blind typen en je leert foutloos typen. En in deze typecursus voor kinderen wordt ook de woordenschat nog eens vergroot doordat er ook geoefend wordt met onbekende woorden, gekke woorden en lange woorden. Met een verhaal waar je doorheen loopt, levels die je moet halen, leuke animaties, uitdagingen die je moet behalen en de meest diverse oefeningen zorgen ervoor dat je kind bij deze cursus spelenderwijs blind leert typen. Of je nu dyslectisch of een andere leeruitdaging hebt: een typediploma is haalbaar voor iedereen!

https://typeapp.nl/typecursus-kinderen/